روحانی: ملی‌پوشان پتانسیل قهرمانی در رقابتهای جهانی را دارند


 روحانی: ملی‌پوشان پتانسیل قهرمانی در رقابتهای جهانی را دارند

مربی تیم ملی کاراته با تأکید بر توانمندی ملی‌پوشان رده‌های سنی پایه برای درخشش در تاتامی‌های جهانی، گفت: به کسب سه تا چهار مدال طلا در رقابتهای جهانی اندونزی امیدواریم و برای دستیابی به این هدف، از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.


 حسن روحانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری ورزش ایران (ایپنا)، با تأکید بر اینکه نفراتِ تحتِ هدایتش، پتانسیل قهرمانی در رقابتهای جهانی را دارند، اظهار داشت: پیش‌بینی نتایج رقابتهای کاراته، امری سخت و بسیار حساس است اما با توجه به میزان توانمندی ملی‌پوشان رده‌های سنی پایه و انگیزه‌ی بالای کاراته‌کاها، کسب سه تا چهار مدال طلا در رقابتهای جهانی اندونزی در مجموعِ 10 وزنِ نوجوانان و جوانان، دور از دسترس نیست و مجموعه‌ی بازیکنان و کادرفنی، تمامی تلاش خود را به کار خواهند بست تا این هدف تأمین شود.

قهرمان جوانان جهان با اشاره به تدارکِ نامناسب تیمهای ملی پایه در ماههای اخیر، بیان کرد: متاسفانه ما به هیچ رقابت برون‌مرزی اعزام نشدیم و تنها به انجام تمریناتِ آماده‌سازی در اردوهای تیم ملی اکتفا کردیم که این موضوع به هیچ وجه خوشایند نیست. البته مسئولین فدراسیون کاراته تمامی تلاش خود را برای تدارکِ مناسب تیمهای ملی به کار بستند اما متاسفانه بودجه‌ی ناچیز فدراسیون، کفاف برگزاری اردوهای مشترک و یا اعزامِ تیم به رقابتهای بین‌المللی را نمی‌داد و لذا مسئولین وقتِ فدراسیون هم در این خصوص مقصر نیستند.

دارنده‌ی مدال طلای بازیهای آسیایی، ادامه داد: ما بازیکنانی را در اختیار داریم که در رقابتهای اندونزی، برای نخستین بار مبارزه در تاتامی‌های خارج از کشور را تجربه خواهند کرد اما باز هم ناامید نیستیم و هنگامی که توانایی و قابلیت‌های ملی‌پوشان کاراته ایران را با سایر کشورها مقایسه می‌کنیم، بیش از پیش به درخشش نمایندگان کاراته کشورمان در تاتامی‌های اندونزی امیدوار می‌شویم.

وی در بررسی وزن به وزنِ ملی‌پوشان رده‌ی سنی جوانان، نخست به توانایی‌های علی مسکینی بازیکن وزن منهای 55 کیلوگرم این تیم اشاره کرد و گفت: مسکینی نخستین حضورش در تیم ملی را تجربه می‌کند اما با اطمینان می‌گویم که در سالهای آینده، بسیار از او خواهیم شنید. به نظرم این بازیکنِ مستعد، حسین روحانی و یا امیر مهدیزاده‌ی دوم است. او از آمادگی جسمانی فوق‌العاده‌ای سود می‌برَد و بدون هیچ حاشیه‌ای، تمام توان و تمرکز خود را به تمرینات تیم ملی معطوف کرده است. قدرتِ انفجار و سرعتِ بالای این بازیکن، تکنیکهای زیبا و عکس‌العملهای عالی و به موقع، علی مسکین را در سالهای آینده به امیر مهدیزاده و یا حسین روحانیِ دوم مبدل خواهد ساخت.

روحانی افزود: اما مسکین باید در هنگام مبارزه، قدری بر دقتِ خود بیافزاید و بویژه در لحظاتی که از حریف عقب افتاده، هرگز شتابزده و سراسیمه عمل نکند. او باید با دقت و حوصله، امتیازاتِ عقب‌افتاده را جبران کند و یقین بداند که اگر این موارد را در مبارزاتش لحاظ کند، بر بلندترین سکوی رقابتهای جهانی خواهد ایستاد.

مربی تیم ملی با اشاره به تجربه‌ی بالای امیررضا میرزایی، بازیکن وزن منهای 61 کیلوگرم تیم ملی جوانان، عنوان کرد: میرزایی سومین سال حضورش در تیمهای ملی را تجربه میکند. او سال گذشته، مدال طلای رقابتهای آسیایی مالزی را بدست آورد و پیش از آن نیز در پیکارهای جهانی اسپانیا، در مرحله‌ی رپه‌شارژ باخت و مدال برنز را از دست داد. میرزایی اکنون یک بازیکن باتجربه و یکی امیدهای مسلم تیم ملی جوانان برای کسب عنوان قهرمانی در رقابتهای جهانی به شمار می‌آید. پشتکار و استقامتِ بالا و نیز روحیه‌ی جنگندگی، از ویژگیهای انکارناپذیر این بازیکن است. او در مبارزه با حریفان، تا آخرین لحظه می‌جنگد و حتی یک گام هم عقب نمی‌نشیند. این مهمترین ویژگی محمدرضا میرزایی به شمار میرود که البته در موفقیت‌های او، بسیار تأثیرگذار بوده است. اما میرزایی باید به این نکته توجه داشته باشد که فرم، استایل و نحوه‌ی اجرای تکنیک‌ها برای کسب امتیاز، بسیار مهم و مؤثر است و اگر او به این موضوع توجه بیشتری داشته باشد، قطعا موفقیت‌های بیشتر و بزرگتری در انتظارش خواهد بود.

وی در خصوص وضعیتِ بازیکن وزن منهای 67 کیلوگرم تیم ملی جوانان نیز، ابراز داشت: الیاس محمدزاده دومین سال حضورش در تیمهای ملی را تجربه می‌کند و پیش‌تر موفق به کسب مدال نقره در رقابتهای آسیایی شده است. این بازیکن بسیار مؤدب، بااخلاق و بابرنامه است. تکنیک گیاکوزوکی را به بهترین شکل اجرا می‌کند و به نظرم کمتر کسی می‌تواند در برابر زوکی‌های او مقاومت کند. یکی از مهمترین ویژگیهای محمدزاده، اطاعت از دستورات مربی در حین مبارزه است که این موضوع قطعا در موفقیت‌های او بسیار تأثیرگذار بوده است. محمدزاده اما با تمام توانمندیهایی که دارد، باید تلاش کند تا تکنیک‌های دستِ جلو را هم همانند دستِ‌عقب، به خوبی و به موقع اجرا کند تا به عنوان یک بازیکنِ کامل و تمام عیار در این وزن شناخته شود. او هم‌اکنون نیز جزو امیدهای مسلم کادرفنی برای کسب مدال در رقابتهای جهانی اندونزی به شمار میرود.

مربی تیم ملی در ادامه به بررسی وضعیت بازیکن وزن منهای 76 کیلوگرم تیم ملی جوانان پرداخت و گفت: مهدی قراری‌زاده نیز از بازیکنان باتجربه تیم ملی جوانان است که مدال برنز رقابتهای آسیایی مالزی را در کارنامه دارد. او در پیکارهای جهانی اسپانیا هم حضور داشت و تا مرحله‌ی رپه‌شارژ صعود کرد اما در آخرین لحظات، از کسب مدال بازماند و حالا با کوله‌باری از تجربه و امید، راهی رقابتهای جهانی اندونزی میشود تا برای کشورش افتخارآفرینی کند. قراری‌زاده بازیکنی خوش‌استایل و خوش‌تکنیک است که تکنیک‌های اُفتِ جودان‌زوکی و نیز چودان‌تسوکی را به بهترین شکل اجرا می‌کند و فقط باید به این نکته توجه داشته باشد که وقتی در نزدیکی حریف و در منطقه‌ی خطر واقع شد، به هیچ وجه مکث نکند و تکنیکِ موردِ نظرش را به سرعت اجرا کند و اگر هم قصدِ اجرای تکنیک ندارد، به سرعت از منطقه‌ی خطر دور شود. قراری‌زاده اگر نکاتِ مطرح‌شده را به خوبی رعایت کند، از شانس بالایی برای کسب مدال در رقابتهای جهانی اندونزی برخوردار خواهد بود.

روحانی در بررسی وضعیتِ بازیکن وزن مثبتِ 76 کیلوگرم، اظهاراتش را با جمله‌ای جالب آغاز کرد! او گفت: سیدرضا خوشکلام، باهوش‌ترین بازیکن تیمهای ملی پایه است. وقتی به اردوهای تیم ملی وارد شد، حتی فکرش را هم نمیکردم که بتواند در وزن مثبتِ 76 کیلوگرم تثبیت شود! اما این بازیکن، با هوشِ سرشاری که دارد، به سرعت پیشرفت کرد و در نهایت موفق شد صالح اباذری (دارنده‌ی مدالهای طلا و نقره‌ی آسیا و عضو تیم ملی اعزامی به رقابتهای جهانی اسپانیا) را پشتِ‌سر بگذارد و با شایستگی صاحبِ پیراهن مقدس تیم ملی شود. به نظرم افرادِ باهوش در کاراته به سرعت پیشرفت می‌کنند و موفق می‌شوند و خوشکلام هم جزو همین افراد است. او از عکس‌‌العمل‌های بسیار سریع و به موقع سود می‌بَرَد و اگر در تاتامی‌های اندونزی از تمامی قابلیت‌ها و توانایی‌هایش استفاده کند، یقیناً با دستِ پُر به میهن بازخواهد گشت.

قهرمان پیشین و مربی امروزِ تیمهای ملی در خاتمه بار دیگر بر توانایی‌های ملی‌پوشانِ جوان و نوجوان برای درخشش در تاتامی‌های اندونزی تأکید کرد و گفت: هرگز به کاستی‌ها و کمبودها فکر نمی‌کنیم و با تمام توان برای کسب افتخار واردِ میدان جهانی خواهیم شد. تیمی یکدست، متحد و همدل در اختیار داریم که با عدالتِ کامل و بر اساس نتایج حاصل در رقابتهای انتخابی، بسته شده و به همین دلیل، مطمئناً دعای خیر ملتِ شریف ایران و نظرِ لطفِ حضرتِ حق، همراهِ ملی‌پوشان خواهد بود. تیم ملی جوانان و نوجوانان از بازیکنانِ پاک، صادق و بااخلاقی تشکیل شده است که جز به کسب افتخار برای ایران و ایرانی نمی‌اندیشند و من به مربیگری در چنین تیمی افتخار می‌کنم. از تمامی همکارانم در تیمهای ملی پایه در دو بخش فنی و بدنسازی و بویژه مازیار فریدخمامی (سرمربی تیمهای ملی پایه) نیز به خاطر زحمات و سختی‌هایی که در طول برگزاری اردوها متحمل شدند، سپاسگزارم. آقای فریدخمامی با مدیریتِ خوبی که داشت، دستِ ما را در طراحی و اجرای تمرینات باز گذاشت و اجازه داد تا برنامه‌های تیم ملی را به بهترین شکل اجرا کنیم. من در کنار فریدخمامی، موارد فراوانی را آموختم که قطعا در سالهای آینده مورد بهره‌برداری قرار خواهم داد. از مدیریتِ پیشین فدراسیون کاراته هم سپاسگزارم که علیرغم همه‌ی کمبودها، تمامی تلاش خود را به کار بست تا بهترین شرایط را برای ملی‌پوشان و اعضای کادرفنی فراهم سازد. و در انتها از یکایکِ ملی‌پوشان به خاطر سخت‌گیری‌هایم در ماههای اخیر، پوزش می‌طلبم و امیدوارم که این سخت‌گیری‌ها منجر به موفقیتِ آنها در رقابتهای جهانی اندونزی شود تا تلخی سختیهای چندماهه با شیرینی کسب مدالهای جهانی، به کلی برطرف شود.