خرقه‌ی قاضی‌القضاتی، پاداش سهل‌انگاری در وظایف دبیری!


 باز هم تعلل و فرصت‌سوزی در فدراسیون کاراته؛

خرقه‌ی قاضی‌القضاتی، پاداش سهل‌انگاری در وظایف دبیری!

 
ملی‌پوشان کاراته‌ی کشورمان که قرار بود با دعوتِ رسمی فدراسیون کاراته ژاپن راهی این کشور شوند تا در آخرین مرحله از رقابتهای کاراته‌وانِ سال 2015 حضور یابند، با سهل‌انگاری مسئولین فدراسیون و بویژه سرپرستِ دبیری، فرصت حضور در این پیکارها را از دست دادند تا محمدعلی مردانی به پاسِ این سهل‌انگاری و با حفظِ سِمت، خرقه‌ی قاضی‌القضاتیِ کاراته کشور را نیز بر تن کند!
 
 





به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ستارگان کاراته؛ در روزهایی که مسئولان فدراسیون به بهانه‌ی شرایطِ نامطلوبِ اقتصادی، فرصتِ اعزام کاراته‌کاها را به رقابتهای معتبر بین‌المللی، یکی پس از دیگری از دست می‌دهند، فدراسیون کاراته ژاپن با دعوت از چهار تن از قهرمانان سرشناس کاراته کشورمان، تمامی هزینه‌های حضورِ این چهار ملی‌پوش ایرانی را در پیکارهای کاراته‌وان ژاپن تقبل کرد اما باز هم با سهل‌انگاری و سوء‌مدیریتِ مسئولین فدراسیون، این فرصت برای دو تن از قهرمانان کاراته کشورمان از دست رفت تا بار دیگر این حقیقت به اثبات برسد که سوء‌مدیریت در فدراسیون‌های ورزشی، تنها به خاطرِ تنگدستیِ این فدراسیونها نیست بلکه به عوامل متعددی باز میگردد که برخی از آنها، هیچ قرابت و پیوندی با مسئله‌ی مشکلاتِ اقتصادی ندارند.
 
مثلا در همین موردِ اخیر، فدراسیون برای اعزام چهار کاراته‌کای دعوت‌شده به ژاپن یعنی سعید احمدی، امیر مهدیزاده، ذبیح‌الله پورشیب و سجاد گنج‌زاده، متحمل هیچ هزینه‌ای نمیشد چرا که کلیه‌ی هزینه‌های مربوط به اعزام چهار کاراته‌کای مذکور، از سوی فدراسیون کاراته ژاپن پرداخت می‌شد اما متولیان کاراته کشورمان در فراهم نمودنِ شرایط اعزام این چهار بازیکن، آنقدر وقت‌کُشی و تعلل کردند تا سرانجام احمدی و مهدیزاده فرصتِ حضور در این میدان بین‌المللی را از دست دادند و تنها پورشیب و گنج‌زاده راهی این رقابتها شدند.
 
این تعلل و فرصت‌سوزی در حالی از سوی فدراسیون کاراته کشورمان صورت گرفت که موضوع دعوتِ این چهار بازیکن به رقابتهای کاراته‌وانِ ژاپن و نیز کلیه‌ی برنامه‌های مربوط به آن، از ماهها قبل به اطلاع مسئولین فدراسیون رسیده بود و لذا فرصتِ کافی برای اخذ ویزا و فراهم نمودنِ مقدماتِ اعزام کاراته‌کاها به ژاپن، در اختیار فدراسیون کاراته قرار داشت. اما متأسفانه باز هم و برای چندمین بار، با پدیده‌ای به نام "وقت‌کُشی و تعلل" در فدراسیون کاراته مواجه شدیم به گونه‌ای که اقداماتِ لازم برای اخذ ویزا و اعزام ملی‌پوشان، باز هم به دقیقه‌ی 90 موکول شد و فرجامِ کار هم همان شد که همه از آن آگاهیم.
 
ما پیش از این هم با دلایلی مشابه، فرصتِ اعزام ذبیح‌الله پورشیب و حمیده عباسعلی را به رقابتهای اسپانیا از دست داده بودیم. ضمن اینکه بر اثر همین تعلل‌های همیشگی، امیر مهدیزاده هم فرصتِ حضور در رقابتهای کاراته‌وانِ اتریش را از دست داد و این در حالی بود که تمامی هزینه‌های اعزامِ مهدیزاده به اتریش، از سوی اسپانسرِ او (یاسین پیشرو) تأمین شده بود و فدراسیون کاراته در این خصوص متحمل هیچ هزینه‌ای نمی‌شد.

 
مقصر کیست؟ مردانی یا مسئول کمیته‌ی روابط بین‌الملل؟
 
این موضوع ثابت‌شده است که کمیته‌ی روابط بین‌الملل فدراسیون کاراته، در مواردِ متعدد، بسیار ضعیف و دیرهنگام عمل می‌کند. برای مثال به خاطر همین سهل‌انگاری‌های انجام‌شده از سوی این کمیته، مشکلاتی برای حضور علیرضا سمندر در انتخابات کنفدراسیون کاراته آسیا بوجود آمد که بعدها با تلاش و رایزنی‌های صورت‌گرفته از سوی محسن آشوری (دبیر وقتِ فدراسیون کاراته) این مشکلات برطرف شد و سمندر توانست در انتخاباتِ آسیا شرکت کند.
 
در آن زمان عده‌ای عنوان میکردند که اگر چه مسئول مستقیمِ این سهل‌انگاری، کمیته‌ی روابط بین‌الملل است اما در نهایت، تمامی کمیته‌ها تحتِ نظارتِ دبیر فدراسیون فعالیت می‌کنند و لذا مشکلاتِ موجود در تمامی کمیته‌ها، نهایتاً به دبیر فدراسیون بازمیگردد، همانگونه که مشکلاتِ بخش‌های مختلفِ فدراسیون کاراته و از جمله مشکلاتِ مربوط به حوزه‌ی دبیری نیز در نهایت به رییس فدراسیون به عنوان بالاترین مقامِ مسئول در کاراته کشور بازمیگردد.
 
استدلال این گروه، صحیح و منطقی به نظر میرسد و به همین دلیل در آن مقطع، آشوری تمام توان و تلاشِ خود را به کار بست تا مشکلِ ایجاد شده برای نماینده‌ی کشورمان در کنفدراسیون کاراته آسیا برطرف شود و خوشبختانه تلاشهای او نتیجه داد و سرانجام این مشکل برطرف شد. بعد از آن، دبیر وقتِ فدراسیون کاراته متوجه شد که نمی‌توان به فعالیت‌های کمیته‌ی روابط بین‌الملل چندان امیدوار بود و لذا نظارتِ خود را بر اقدامات و فعالیت‌های این کمیته افزایش داد تا بعدها شاهد تکرارِ دوباره‌ی این مشکلات نباشیم.
 
اما محمدعلی مردانی که اکنون مسئولیت نظارت بر فعالیتِ تمامی کمیته‌های فدراسیون کاراته را بر عهده دارد، چه درسی از تعلل‌ها و سهل‌انگاری‌های متعددِ کمیته‌ی روابط بین‌الملل در موضوعاتی از قبیل انتخابات کنفدراسیون کاراته آسیا گرفته است؟ چه درسی از موضوعِ عدم اعزام کاراته‌کاها به اسپانیا و اتریش (که اتفاقا در زمان مسئولیتِ خودِ او رقم خورد) گرفته است؟ به نظر میرسد مردانی نه تنها درسی از اشتباهاتِ متعددِ کمیته روابط بین‌الملل نگرفته که حتی خود، بسیار سهل‌انگارتر از این کمیته رفتار می‌کند!
 
جالب اینکه سیدحسن طباطبایی، سرپرست فدراسیون کاراته نیز به جای بازخواستِ مردانی به خاطر این سهل‌انگاری، او را با حفظِ سِمت، در رأس کمیته‌ی داوران هم قرار میدهد تا پس از این، جز مسئولیتِ سرپرستی فدراسیون کاراته، سایر مسئولیت‌های مهم و کلیدی این فدراسیون، تماماً بر عهده‌ی محمدعلی مردانی باشد و احتمالاً با خطای بعدی که از مردانی سر بزند، طباطبایی به عنوان پاداش، مسئولیتِ سرپرستی فدراسیون کاراته را هم به او واگذار خواهد کرد تا هم خیالِ خودش را راحت کند و هم خیال جامعه‌ی کاراته را!
 

ذکر این نکته ضروری به نظر میرسد که مطابق با استدلالی که پیش‌تر عنوان شد، طباطبایی هم در مشکلاتِ مربوط به عدم اعزام کاراته‌کاها، عقلاً و منطقاً مسئول است اما شاید بتوان قصورِ او را در این خصوص، به خاطر تازه‌وارد بودنش، نادیده گرفت لیکن اعطای پاداش از جانبِ او به مسببانِ این فرصت‌سوزی، با هیچ منطقی سازگار نیست!
 
اصلا مشخص نیست محمدعلی مردانی که از پسِ وظایفِ دبیری فدراسیون کاراته به خوبی برنیامده، به چه دلیل عهده‌دارِ سِمتی جدید در این فدراسیون میشود؟! آیا فردی که علیرضا سمندر (رییس پیشین فدراسیون کاراته) از غیبت‌های پرشمارش گلایه می‌کند، سزاوارِ جلوس بر کرسی‌های متعددِ مسئولیت در این فدراسیون است و یا اینکه باید کار را بدستِ فردی سپرد که پرانرژی و باانگیزه باشد و از حضورِ طولانی‌مدت در محلِ کار و خدمت به کاراته‌ی کشور، خسته نشود؟
 
و مطلبِ پایانی اینکه گفته میشود علاوه بر 4 بازیکنِ یادشده، جواد سلیمی ریاستِ پیشین کمیته داوران هم از سوی ژاپنی‌ها برای حضور و قضاوت در رقابتهای کاراته‌وان ژاپن دعوت شده و تمامی هزینه‌های مربوط به اعزامِ او را نیز فدراسیون کاراته ژاپن برعهده گرفته اما گویا مسئولین فدراسیون کاراته کشورمان از اعزامِ سلیمی به ژاپن، خودداری کرده‌اند که اگر اینچنین باشد، باید در انتظارِ پاسخی قانع‌کننده از سوی متولیان کاراته کشورمان باشیم و یا اینکه جواد سلیمی، تلفنِ همراهش را که مدتهاست از دسترس خارج شده، به شبکه بازگردانَد و خود پاسخگوی سئوالاتِ مطرح‌شده در این زمینه باشد.

محمد قدیمی/ ستارگان کاراته