تصمیم خردمندانه‌ی کادرفنی و مقاومت برخی هیأت‌های استانی


 
خارج از تعصبات قومی و باشگاهی، تنها به منافع ملی بیاندیشیم؛

تصمیم خردمندانه‌ی کادرفنی و مقاومت برخی هیأت‌های استانی


کادرفنی تیم ملی نوجوانان و جوانان در اقدامی هوشمندانه و قابل‌تقدیر، تصمیم گرفت بر خلاف آنچه پیش‌تر انجام می‌شد، بازیکنان اوزان مختلف را در چندین مرحله و بر اساس نتایج بدست آمده در انتخابی‌های متعدد، گزینش کند.

 


به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ستارگان کاراته؛ این تصمیم اگرچه بسیار معقول و پسندیده است و ضریبِ خطا در گزینش بازیکنان را به حداقل می‌رساند، لیکن مسئولین برخی هیئتهای استانی و مربیان، روش اخیر در گزینش ملی‌پوشان را مورد انتقاد قرار داده و عنوان می‌کنند که پیکارهای انتخابی تیم ملی می‌بایست همچون سنواتِ گذشته، در یک روزِ معین برگزار شده و در همان روز، بازیکنان تیم ملی انتخاب شوند.

مخالفین روش جدید، عنوان می‌کنند که شیوه‌ی سنتی گزینش ملی‌پوشان، سالهاست که مورد استفاده قرار می‌گیرد و از اینرو، بهترین روش برای انتخاب بازیکنان تیم ملی، همان روش سنتی است. از طرفی مازیار فریدخمامی سرمربی تیم ملی جوانان و نوجوانان معتقد است اگر قرار باشد همواره به روش‌های سنتی و آنچه در گذشته مورد استفاده قرار میگرفته، پایبند باشیم، هیچ پیشرفتی حاصل نخواهد شد و نسل‌های آینده می‌بایست الزاما همان مسیری را طی کنند که سالها قبل توسط پیشینیان طی شده است. او بر این باور است که انسانها در تمامی زمینه‌ها، قابلیت پیشرفت و نوآوری دارند و می‌بایست با بهره‌گیری از تجربیات گذشتگان و نیز سود بردن از قوه‌ی تعقل، تفکر و خلاقیت، خطاهای پیشین را اصلاح کرده و روش‌های نوین و کارآمد را جایگزین روشهای کهنه و پراشتباه سازند.


سرمربی تیم ملی جوانان و نوجوانان، روش سنتی گزینش ملی‌پوشان را بسیار پراشتباه و زیانبار می‌داند. او بر این باور است که گزینش ملی‌پوشان تنها بر اساس نتایجِ بدست‌آمده در یک رقابتِ انتخابی، ضریبِ خطا را تا حد زیادی افزایش می‌دهد به گونه‌ای که ممکن است بازیکنانِ برتر، در روزِ برگزاری مسابقات انتخابی (که قرار است تکلیفِ نفراتِ اعزامی به رقابتهای جهانی را بطور کامل مشخص کند) بنا به دلایلِ متعدد، شرایطِ مطلوبی نداشته باشند و مغلوبِ نفراتِ ضعیف‌تر شوند. مثلا ممکن است بازیکنِ برتر، بدلیل مصدومیت، بیماری، مشکلاتِ روحی و یا هر معضلِ دیگری، در روز انتخابی علمکردِ مناسبی نداشته باشد و مغلوبِ بازیکنِ ضعیف‌تر شود. فریدخمامی معتقد است در چنین شرایطی، حذفِ بازیکنِ برتر و تثبیتِ بازیکنِ ضعیف‌تر، نه تنها ناقضِ عدالت، که حتی برخلافِ منافع ملی است.   

مازیار فریدخمامی در گفتگوی اختصاصی با "پایگاه اطلاع‌رسانی ستارگان کاراته" با تاکید بر اینکه در استفاده از روش چند مرحله‌ای برای گزینش ملی‌پوشان، مصمم است، اظهار داشت: بازیکنان اعزامی به رقابتهای جهانی اندونزی، بر اساس نتایج حاصل در چندین مرحله از رقابتهای انتخابی و نیز پیکارهای بین‌المللی گزینش خواهند شد. ضمن اینکه عواملی همانند جدیت، پشتکار، نتایج تستهای آمادگی جسمانی، میزان پیشرفت بازیکنان در اردوهای تمرینی و نیز آیتم‌هایی همچون اخلاق، انضباط و میزان اطاعت‌پذیری از مربیان، در گزینش بازیکنان مؤثر خواهد بود.

سرمربی تیم ملی جوانان و نوجوانان معتقد است ادله‌ی ارائه‌شده از سوی مخالفینِ طرحِ گزینش چندمرحله‌ایِ ملی‌پوشان، چندان منطقی و قابل‌قبول نیست. وی در همین رابطه گفت: افرادی که با اجرای این طرح مخالفت می‌کنند، غالباً مربیان و یا مسئولین هیئت‌هایی هستند که بازیکنانِ منتسب به آنها، در مراحل چندگانه‌ی رقابتهای انتخابی، نتایج قابل‌قبولی بدست نیاورده و از اردوهای تیم ملی خط خورده‌اند. لذا این افراد تلاش می‌کنند تا با طرحِ موضوعِ انتخابی در یک روز، شانس دیگری برای بازیکنانِ منتسب به خود فراهم کنند تا بلکه نماینده‌ای در رقابتهای جهانی اندونزی داشته باشند.

قهرمان و کاپیتان اسبق تیم ملی کاراته با بیان اینکه شرایط و انگیزه‌های مربیان و مسئولین هیئت‌های استانی را برای دفاع از منافع بازیکنانِ زیرمجموعه‌ی خود، به خوبی درک می‌کند، گفت: معمولاً مربیان و یا مسئولین هیئت‌های استانی، تلاش می‌کنند تا شرایط را به گونه‌ای رقم زنند که بیشترین منافع متوجهِ بازیکنانِ باشگاه و یا استانِ خودشان شود و این موضوع کاملا طبیعی و قابلِ درک است اما اعضای کادرفنی موظفند با نگاهی عدالت‌محور و خارج از تعصباتِ قومی و باشگاهی، تنها در پیِ تأمینِ منافع ملی باشند و برای دستیابی به این هدف، یک راه بیشتر وجود ندارد و آن، گزینش برترین‌هاست.

وی ادامه داد: وظیفه‌ی من و همکارانم در کادرفنی، گزینش بازیکنان بر پایه‌ی عدالت و شایسته‌محوری است و یقیناً پس از این انتخاب، باید در برابر خدا و ملتِ شریفِ ایران، پاسخگو باشیم که البته خواهیم بود. از تمامی مربیان و مسئولین هیئت‌های استانی هم می‌خواهم که در این مسیر، کادرفنی را یاری دهند و خارج از تعصباتِ قومی و باشگاهی، تنها به منافع ملی بیاندیشند.

نخستین طلایی کاراته ایران در بازیهای آسیایی و مسئول کمیته‌ی آموزش فدراسیون کاراته، در پایان به اتحاد و همدلیِ ایجاد شده میانِ اعضای کادرفنی تیمهای ملی در رده‌های سنی مختلف اشاره کرد و آنرا ستود. او گفت: به جرأت می‌توانم ادعا کنم همدلی و اتحادی که امروز میان اعضای کادرفنی تیمهای ملی در رده‌های سنی مختلف مشاهده می‌شود، اگر در تاریخ کاراته‌ی ایران بی‌نظیر نبوده باشد، قطعاً کم‌نظیر است. امروز اعضای کادر فنی، یکدل و یکصدا در پیِ ایجادِ شرایطی مطلوب در اردوهای تیمهای ملی بوده و نهایتِ تلاشِ خود را بکار می‌بندند تا فضایی مناسب جهتِ رشد و بالندگی کاراته کشور در ابعادِ ملی و فرا ملی ایجاد کنند. آثار این اتحاد و همدلی، به وضوح در رقابتهای جام وحدت و دوستی مشاهده شد و ثمراتِ آن نیز، با لطف و عنایتِ حضرتِ حق، به زودی در رقابتهای آسیایی ژاپن و پیکارهای جهانی اندونزی پدیدار خواهد شد.