پشتوانه‌سازی؛ اساسی‌ترین نیاز کاراته کشور


  ارباب عنوان کرد:

پشتوانه‌سازی؛ اساسی‌ترین نیاز کاراته کشور

پیکارهای انتخابی تیم ملی کاراته در بخش کاتای بانوان، هفته‌ی گذشته در سالن شهید کبکانیان تهران برگزار شد و با درخشش شاگردان فرخناز ارباب، سرمربی اسبق تیمهای ملی کاراته پایان یافت.



به گزارش "پایگاه اطلاع‌رسانی ستارگان کاراته" در این رقابتها که با درخشش تحسین‌برانگیز کاتاروهای شهرری همراه بود، شاگردان فرخناز ارباب با ارائه‌ی نمایشی مطلوب موفق به کسب عناوین برترِ انفرادی و تیمی در رده‌های سنی بزرگسالان و امید شدند.  



مهسا افسانه در کاتای انفرادی بانوان با اختلافِ فراوان نسبت به سایر رقبا بر سکوی نخست ایستاد تا نماینده‌ی کاراته کشورمان در رقابتهای آسیایی ژاپن باشد. مائده نصیری و پریسا رحمانی هم به ترتیب عناوین اول و دوم رقابتهای کاتای انفرادی رده سنی امید را کسب کردند. کاتای تیمی پریسا رحمانی، مائده نصیری و مهری یزدانی در غیاب مهسا افسانه، گوی سبقت را از دیگر هم‌باشگاهیِ خود ربود و عنوان نخست رقابتهای انتخابی کاتای تیمی بزرگسالان را از آنِ خود کرد تا نماینده‌ای شایسته برای کاراته کشورمان در رقابتهای آسیایی باشد و از نام و اعتبار کاتای ایران در تاتامی‌های ژاپن دفاع کند. در این بخش، کاتای تیمی الناز تقی‌پور، نجمه قاضی‌زاده و شادی جعفری‌زاده با اختلاف امتیازِ یک دهم نسبت به تیم سوم (قاسمی و آخوندزاده) بر سکوی دوم ایستاد تا تیمهای اول و دومِ رقابتهای انتخابی، هر دو از پرورش‌یافتگان مکتب فرخناز ارباب باشند.

ارباب در گفتگوی اختصاصی با "پایگاه اطلاع‌رسانی ستارگان کاراته" با بیان اینکه اقتدار کاراته‌ی شهرری در بخش بانوان، به بهترین شکل در رقابتهای انتخابی اخیر، توسطِ او و شاگردانش به تصویر کشیده شد، اظهار داشت: کاتای تیمی پریسا رحمانی اگر چه جوان اما بسیار توانمند و باانگیزه است. این تیم با تمام قدرت به مصاف برترین‌های کاراته‌ی آسیا خواهد رفت و بهترین عملکرد را به نمایش خواهد گذاشت. اعضای این تیم، سالهاست در کنار یکدیگر تمرین می‌کنند و از هر نظر آماده‌ی کسبِ افتخار در تاتامی‌های ژاپن هستند.

وی ادامه داد: کاتای تیمی الناز تقی‌پور هم علیرغم تغییراتی که داشت، بسیار پرتوان و درخشان ظاهر شد. با خداحافظی مهسا افسانه از این تیم، شادی جعفری‌زاده جایگزینِ او شد و با پشتکار و تلاش وصف‌ناشدنی، به سرعت پله‌های ترقی را طی کرد تا عضوی شایسته برای پرافتخارترین کاتای تیمی بانوان باشد. تیمی که عنوان سومی رقابتهای جهانی آلمان و سه عنوان نایب قهرمانی از پیکارهای آسیایی را در کارنامه دارد.

مربی سازنده و قهرمان‌پرور کاراته کشور، افزود: جعفری‌زاده تنها دو ماه فرصت داشت تا خود را با دو هم‌تیمیِ پرآوازه‌أش (قاضی‌زاده و تقی‌پور) هماهنگ سازد. او روزانه سه نوبت تمرینِ سخت و فشرده را پشتِ سر گذاشت و فاصله‌ی صفر تا صد را به شکلی خارق‌العاده و باورنکردنی طی کرد. هم‌تیمی‌هایش نیز به بهترین شکل او را یاری دادند و حاصل این همدلی، گذشتن از مرز غیرممکن‌ها و کسبِ نتیجه‌ای درخشان و تحسین‌برانگیز در پیکارهای انتخابی تیم ملی بود. این تیم در سالهای آینده حرف‌های بسیاری برای گفتن خواهد داشت و یقیناً افتخارات بیشماری را برای کاراته ایران در میادین بین‌المللی رقم خواهد زد. مسئولین فدراسیون هم باید از هم‌اکنون برای تیمهای اول و دوم، برنامه‌ریزی کرده و به تناوب آنها را به رقابتهای کاراته‌وان و سایر تورنمنت‌های بین‌المللی اعزام کنند.

ارباب با بیان این مطلب که "امروز پشتوانه‌سازی؛ اساسی‌ترین نیاز کاراته کشور به شمار می‌رود" ابراز داشت: سالهاست در بخش کاتای انفرادی بانوان، تنها مهسا افسانه و چند کاتاروی دیگر حضور دارند و بی‌توجهی مسئولین فدراسیون به قهرمانان و مربیان، انگیزه‌ها را به کلی از بین بُرده است. ما در میادین جهانی و آسیایی با همت و از خود گذشتگیِ قهرمانان و مربیان، سکوهای افتخار را یکی پس از دیگری فتح می‌کنیم اما دریغ از یک تشکر ساده! این بی‌توجهی‌ها نتیجه‌ای جز دلسردی و بی‌انگیزگی مربیان و قهرمانان را در پی نخواهد داشت و سرانجام به نقطه‌ای می‌رسیم که دیگر نه قهرمانی وجود دارد و نه مربی سازنده‌ای که در اندیشه‌ی قهرمان‌پروری باشد!

وی اضافه کرد: هر سال شاهدِ این اتفاق تلخ هستیم که تنها چند هفته مانده تا آغاز رقابتهای آسیایی یا جهانی، مسئولین فدراسیون، رقابتهای انتخابی در بخش کاتا را برگزار می‌کنند و در واقع کاتاروها بدون پشتِ سر گذاشتنِ اردوهای تیم ملی، راهی پیکارهای آسیایی و جهانی می‌شوند. این برای کاتای کشور یک فاجعه‌ی دردناک است و باید هر چه سریعتر چاره‌ای برای آن اندیشید تا در سالهای آینده شاهدِ تکرار این اتفاق تلخ و زیانبار نباشیم. از سوی دیگر قهرمانانِ تراز اول کاراته کشور، آنگونه که باید و شاید از سوی نهادهای مسئول، موردِ حمایتِ مالی و معنوی قرار نمی‌گیرند و این یکی از اساسی‌ترین مشکلاتِ امروزِ قهرمانان به شمار میرود. در واقع عمده‌ترین منبع درآمد ملی‌پوشان کاراته، تنها حضور در رقابتهای سوپرلیگ است که آن نیز با درایت و تدبیر مسئولین ورزشی دانشگاه آزاد صورت می‌گیرد.       

این مربی سازنده و قهرمان‌پرور کاراته کشور در پایان خاطرنشان کرد: مسئولین باید نگاه و رویکردِ خود را نسبت به مقوله‌ی قهرمانی و قهرمان‌پروری تغییر دهند و با فراهم آوردن امکاناتِ لازم، در اندیشه‌ی پشتوانه‌سازی برای کاراته کشور باشند و البته این مهم جز با حمایتِ مالی و معنوی از قهرمانان و مربیان میسر نخواهد شد.