آشوری: تصمیمات سمندر خلق‌الساعه است/مدتها پیش استعفا دادم اما سمندر نپذیرفت


  سمندر گفت "با هم آمده‌ایم و با هم خواهیم رفت"

آشوری: تصمیمات سمندر خلق‌الساعه است/مدتها پیش استعفا دادم اما سمندر نپذیرفت


دبیر پیشین فدراسیون کاراته با انتقاد از نحوه‌ی برکناری‌أش از سِمت دبیری این فدراسیون، تصمیمات علیرضا سمندر را خلق‌الساعه و متأثر از القائاتِ منفیِ عده‌ای خواند که هرگز و در هیچ مقطعی از زمان، خیرخواهِ جامعه‌ی کاراته کشور نبوده‌اند و همواره و در همه حال، منافع شخصی را به منافع ملی ترجیح داده‌اند.








محسن آشوری در گفتگوی اختصاصی با "پایگاه اطلاع‌رسانی ستارگان کاراته" با بیان اینکه از مدتها قبل استعفای خود را تسلیم ریاستِ فدراسیون کرده بود، اظهار داشت: پیش از استعفای دسته‌جمعی اعضای کادرفنی تیمهای ملی و در شرایطی که هر روز شاهدِ چالش‌های تازه‌ای در فضای کاراته کشور بودیم، به گفتگو با ریاستِ فدراسیون کاراته نشستم و استعفای خود را کتباً تسلیمِ او کردم. من از سمندر خواستم با قبولِ این استعفا، به تنش‌های موجود پایان دهد و متعهد شدم که تا زمانِ تعیین گزینه‌ی بعدی، تمامی وظایفِ مربوط به دبیری و فراتر از آن را به نحو أحسن انجام دهم تا فدراسیون کاراته دچار کوچکترین مشکلی نشود. از سمندر نیز خواستم تا با بررسی‌های دقیق و موشکافانه، بهترین گزینه را برای تصدی پُست دبیری فدراسیون، شناسایی و به جامعه‌ی کاراته معرفی کند. اما آقای سمندر قویاً با استعفای بنده مخالفت کرد و از من خواست با تمام قدرت به فعالیتم در فدراسیون کاراته ادامه دهم و اجازه ندهم تا حواشیِ موجود، کوچکترین لطمه‌ای به فدراسیون و تیمهای ملی وارد سازد.    

وی ادامه داد: من هم با خواست و اراده‌ی رییس فدراسیون، از استعفای خود صرفِ نظر کردم و پرقدرت‌تر از پیش، تمام توان و تمرکز خود را به انجام وظایفِ محوله، معطوف ساختم. اما در روزهای اخیر، باز هم متوجه فعالیتِ دستان پنهان و دسیسه‌گر برای ایجاد تنش در فضای کاراته کشور و کسب امتیاز از فدراسیون کاراته شدم. بی‌درنگ به گفتگو با رییس فدراسیون نشستم و بار دیگر موضوع استعفا را مطرح کردم. به آقای سمندر گفتم اگر چنانچه از ناحیه‌ی برخی افراد برای برکناریِ بنده از پُست دبیری فدراسیون، تحت فشار قرار گرفته و چاره‌ای جز قبول خواسته‌ی این افراد ندارد، من با کمال میل حاضرم استعفای خود را تقدیم ریاستِ فدراسیون کرده و از این سِمت کناره‌گیری کنم. ضمن اینکه حاضرم برای اینکه تیمهای ملی در مقطع حساس کنونی دچار کوچکترین مشکلی نشوند، تا زمانِ انتصابِ فردِ جایگزین، تمامی وظایفِ محوله را به نحو أحسن انجام دهم. اما سمندر باز هم با استعفای بنده مخالفت کرد و اعلام داشت که با تمام قدرت به فعالیتم در فدراسیون کاراته ادامه دهم.

آشوری با تأکید بر اینکه روزِ قبل از برکناری‌أش، بار دیگر موضوع استعفایش را با رییس فدراسیون در میان گذاشته، تصریح کرد: سمندر باز هم با پیشنهادِ استعفای من، به شدت مخالفت کرد! او گفت "ما با هم به فدراسیون کاراته آمده‌ایم و با هم از فدراسیون خواهیم رفت" سمندر از من خواست تا پس از پایان رقابتهای آسیایی ژاپن، به فعالیتم در فدراسیون کاراته ادامه دهم و عنوان کرد که پس از بازگشتِ تیم ملی از ژاپن، هر دو با هم (سمندر و آشوری) از سِمت‌هایمان در فدراسیون کاراته استعفا خواهیم داد.

دبیر پیشین فدراسیون کاراته که خستگی و آزردگیِ خاطر به وضوح در گفتارش هویدا و در لحنِ صدایش شنیده می‌شد، ادامه داد: ساعاتی پس از شنیدنِ این جمله از سمندر که "ما با هم به فدراسیون کاراته آمده‌ایم و با هم از فدراسیون خواهیم رفت" متوجه شدم که این دوستِ دیرین و همپای همیشگی، حکم عزل بنده را صادر و بدون اطلاعِ من، برای مسئولین وزارت ورزش و جوانان ارسال کرده است!

آشوری خطاب به دوست و همپای دیرینش (علیرضا سمندر) عنوان کرد: آقای سمندر؛ اگر خواستم با استعفای بنده موافقت کنید، به این دلیل بود که برکناریِ من به شکلی مسالمت‌آمیز باشد تا کاراته‌ی کشور و تیمهای ملی دچار تنش و تزلزل نشوند. می‌خواستم تا زمانِ تعیین و حضور دبیر بعدی، وظایفِ محوله را به نحو أحسن انجام دهم تا کاراته کشور در شرایط حساس کنونی، از این جابجایی متضرر نشود. من سالها برای کاراته‌ی کشورم زحمت کشیده‌ام و جوانی‌ام را در راه خدمت به این هنر رزمی صرف کرده‌ام. طبیعی است که با تمام وجود به کاراته کشورم عشق بورزم و تلاش کنم که تا سر حد امکان، از خسارتهای احتمالی و تنش‌های زیانبار جلوگیری شود. اما دستانِ پنهان و دسیسه‌گر، تمایل نداشتند که این جابجایی به شکلی مسالمت‌آمیز انجام شود تا تیمهای ملی دچار تنش و آسیب‌های احتمالی نشوند. آنها می‌خواهند علیرضا سمندر با کسب نتایجی ضعیف و با خاطره‌ای دردناک از فدراسیون کاراته برود! آرزویی که امیدوارم هرگز تحقق نیابد و ملی‌پوشان کاراته‌ی کشورمان همچون سالهای اخیر، سرافرازانه و با کوله‌باری از افتخار به میهن بازگردند.


دو پرسش از محسن آشوری و پاسخ جالبِ او!

ستارگان کاراته: آقای آشوری؛ یک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود، در گفتگو با "ستارگان کاراته" عنوان کرد که تعدادی از رؤسای هیئت‌های استانی در اعتراض به برکناری شما از سِمت دبیری فدراسیون، قصد صدور بیانیه و استعفای دسته‌جمعی داشتند که البته این موضوع با دخالت و پادرمیانی شما، منتفی شد و رؤسای معترض، فعلا به فعالیت خود در هیئت‌های استانی ادامه می‌دهند. آیا این موضوع را تأیید می‌کنید؟

آشوری: سئوال بعدی لطفا!

ستارگان کاراته: گفته می‌شود اخیراً برخی تلاشهای پنهانی صورت گرفته که طیِ آن از رؤسای هیئت‌های استانی خواسته شده تا با صدور بیانیه‌ای، ضمن تبریک به آقای محمدعلی مردانی (سرپرست دبیری فدراسیون کاراته) به نوعی حمایتِ خود را از تغییر در پُست دبیری فدراسیون اعلام کنند! اگر این موضوع صحت داشته باشد، باید طی روزهای آینده، شاهد صدور بیانیه‌ای از سوی رؤسای هیئت‌های استانی در حمایت از محمدعلی مردانی باشیم. به نظر شما صدور چنین بیانیه‌ای (اگر صادر شود) تا چه حد می‌تواند منطبق بر اعتقادِ قلبی رؤسای هیئت‌های استانی باشد و یا به عبارت روشن‌تر، متأثر از فشارهای پنهانی نباشد؟

آشوری: به نظرم بحث پیرامون مسائل اینچنینی، کمکی به کاراته کشور نخواهد کرد و لذا بهتر است به مسائلی پرداخته شود که می‌تواند گره‌گشا باشد و مشکلی از مشکلاتِ کاراته کشور را برطرف سازد.


****

این چند سطر را هم از زبان مدیر حاشیه‌ساز گروه خبری ستارگان کاراته بخوانید!

عده‌ای هستند که در میدان جنگ و در برابر سرداری که سوار بر اسب است و شمشیر در دست دارد، فرار را بر قرار ترجیح می‌دهند و یا اینکه تسلیم شده و به کُرنش و تضرع در برابر او می‌پردازند. اما همینکه سردار از اسب بر زمین افتاد و شمشیرش شکست، به بی‌رحمانه‌ترین شکلِ ممکن بر او می‌تازند و هر کس به طریقی، زخمی بر پیکرش وارد می‌سازد. گروهی دیگر، در برابر سرداری که سوار بر اسب است و شمشیر در دست دارد، تا آخرین نفس می‌جنگند و هرگز تسلیم نمی‌شوند اما همینکه سردار از اسب به زمین افتاد و شمشیرش شکست، شمشیرهایشان را غلاف می‌کنند و از ادامه‌ی نبرد، روی می‌گردانند. این گروهِ دوم، همان جوانمردان و آزادگانی هستند که تاریخ به عظمت و بزرگی‌شان فخر می‌فروشد. ای کاش ما هم از گروه دوم باشیم...

عده‌ای هستند که همواره در برابر مدیران و صاحب‌منصبان، کُرنش و تعظیم می‌کنند و هیچگاه شهامتِ انتقاد از آنها و یا بازگو کردنِ نقاطِ ضعفشان را ندارند چرا که ممکن است مدیر را خوش نیاید و بدین‌ترتیب، فردِ انتقادکننده، موردِ غضب قرار گرفته و منافعش را از دست بدهد! اما همینکه آن مدیر از کار برکنار شد، او را هدفِ حملاتِ گسترده و بعضاً غیرمنصفانه قرار می‌دهند و این بار حتی پا را از انتقاد فراتر نهاده و به هتکِ‌حرمت می‌پردازند! گروهی دیگر، مدیران را در همان زمانی که مسئولیت دارند، مورد انتقاد قرار می‌دهند و هرگز به این نمی‌اندیشند که این انتقادات ممکن است برایشان گران و دردسرساز تمام شود. ای کاش ما هم از گروه دوم باشیم...

ستارگان کاراته در ماهها و سالهای گذشته، شدیدترین انتقادات را علیه محسن آشوری مطرح ساخت و تقریبا هیچیک از خطاهای او را نادیده نگرفت. ما معتقدیم هر مدیری در هر بخشی از کاراته‌ی کشور که مشغول به فعالیت باشد، یقیناً نقاطِ ضعف و قوتی دارد که باید بازگو شود. نقاطِ قوت را معمولاً سایر رسانه‌ها برمی‌شمارند و لذا آنچه که باقی می‌مانَد و درنهایت سهم "ستارگان کاراته" می‌شود، همان نقاطِ ضعف است که سایرین در موردش سکوت کرده‌اند. از اینرو به نظر می‌رسد زبانِ گروه خبری ستارگان کاراته، همواره بسیار تلخ و بُرنده است در حالیکه هدفِ ما، تلخی و بُرندگی نیست.

از نقاطِ ضعفِ محسن آشوری در ماهها و سالهای گذشته، بسیار گفتیم و شنیدیم. اکنون وقتِ آن فرا رسیده که به نقاطِ قوتِ این مدیر پرسابقه‌ی کاراته کشور نیز اشاره کنیم. مدیری که به بدترین شکلِ ممکن از کار برکنار شد و به جای مراسم باشکوهِ تودیع، مورد بی‌مهری قرار گرفت. این همان روشِ ناصحیحِ برکناری است که پیش‌تر گریبانگیر اشرف امینی و همینطور علیرضا سمندر (در دوران قبلی ریاستش) شده بود.

از مهمترین ویژگیهای محسن آشوری که برای هر مدیری، یک مزیتِ بزرگ به شمار می‌رود، تحمل و بردباریِ تحسین‌برانگیزِ اوست. آشوری در تحمل انتقادات، بسیار بردبار و صبور است و کمتر دیده‌ایم که در برابر منتقدین، واکنش تند و خصمانه نشان دهد. گروه خبری ستارگان کاراته از هیچ مدیری به اندازه‌ی محسن آشوری انتقاد نکرده بود و آشوری هم از سوی هیچ رسانه‌ای تا این حد مورد انتقاد قرار نگرفته بود. اما هیچگاه در برابر "ستارگان کاراته" و یا سایر رسانه‌های منتقد، موضعِ تند و خصمانه اتخاذ نکرد و همواره به گرمی پاسخگوی پرسش‌های منتقدین بود. او پیش از رقابتهای آسیایی امارات، مالزی، اینچئون و پیکارهای جهانی آلمان، هدف شدیدترین انتقاداتِ رسانه‌های خبری و بویژه "ستارگان کاراته" قرار گرفت اما در تمامی این میادین، با کسب بهترین نتیجه به میهن بازگشت.

آقای آشوری؛ ستارگان کاراته به نمایندگی از جامعه‌ی کاراته کشور، به شما "خسته نباشید" و "خدا قوت" می‌گوید.