زیـر پـای دبیــر خـالی شـد


  زیـر پـای دبیــر خـالی شـد
نقل از ایران ورزشی:

کاراته و باز هم داستانی جدید. این بار داستان از اتاق رییس فدراسیون و در پی یک تصمیم به وجود آمده است؛ تصمیمی که شاید دیروز در قالب خبری در رسانه‌ها مطرح شد اما این تصمیم عقبه دارد و بارها این موضوع را شنیده‌ایم که دبیر فدراسیون کاراته در حال تغییر است و البته در ادامه‌اش شنیده‌ایم که این تغییر بارها بدون پایان در جایی رها شده است. حالا این داستان دوباره مطرح شده، البته تا زمانی که این مطلب نوشته می‌شود (ظهر روز دوشنبه)، پایانش مشخص نشده است. شاید این بارهم پایانی نداشته باشد و از فردا محسن آشوری دوباره سر کارش حاضر شود و به‌عنوان دبیر فدراسیون کاراته کارهایش را دنبال کند؛ شاید هم اتفاق دیگری بیفتد. آشوری برود و صندلی‌اش را به یکی از گزینه‌هایی که سمندر، عنوان کرده است، بسپارد. گزینه‌هایی که برای همکاری اعلام آمادگی کرده‌اند.




این تغییر و تحولات در شرایطی قرار است در کاراته رخ بدهد که حق قانونی رییس فدراسیون است که عذر اعضای زیر مجموعه خود را بخواهد. در این مساله جای هیچ شک و شبهه‌ای نیست اما موضوع، زمانی قابل تامل می‌شود که این جابه‌جایی در فاصله سه هفته مانده تا شروع رقابت‌های قهرمانی آسیا مطرح می‌شود و زمانی حساس‌تر می‌شود که یادمان می‌آید در مقاطع حساس دیگر نیز بارها و بارها این خبر از سوی مسوولان فدراسیون شنیده شده است.

****

در این کاراته و در فاصله یک هفته مانده تا رقابت‌های قهرمانی جهان، حواشی به مراتب سنگین‌تر از این را هم شاهد بوده‌ایم؛ حواشی که اختلاف میان دبیر و رییس فدراسیون را به معنای تمام کلمه به معرض نمایش گذاشت و منجر به این شد تا دو جبهه در کاراته به وجود بیاید. در جبهه‌ای سمندر قرار گرفت و در جبهه مقابل دبیر فدراسیون اما هرچه که بود، پس از پایان رقابت‌های قهرمانی جهان سمندر موضع خود را تغییر داد و تاکید داشت که آشوری رفیق شفیق اوست و هردو به‌عنوان برادر کنار هم کار می‌کنند. در مراسم مختلف کنار هم می‌نشستند و با لبخند به دور و بری‌های خود اصرار داشتند که بفهمانند اختلافی بین آنها نیست.

سمندر برای اثبات حرف‌هایش حتی در مقابل خواسته مدیر فنی تیم‌های ملی کوتاه نیامد. این در شرایطی بود که محمد آرین خو به‌عنوان مدیر فنی تیم‌های ملی از همان ابتدای همکاری‌اش با فدراسیون کاراته تاکید داشت که آشوری و عشرت شاه محمدی باید از این فدراسیون بروند تا او به کارش ادامه بدهد اما در این مقطع سمندر زیر بار نرفت و در نهایت آن تشنج‌ها در تیم ملی به وجود آمد؛ مساله‌ای که سمندر آنچنان که باید، در مقابل آن موضع خاصی نشان نداد.  شاید او می‌خواست این تغییرات را انجام بدهد اما زمان آن را مناسب نمی‌دید و شاید نمی‌خواست این تغییرات را فردا پای خواسته و مطالبه آرین خو بنویسند. هرچه بود در آن زمان سمندر تغییر آشوری را نپذیرفت تا آرین خو و کادری که با خود آورده بود از فدراسیون بروند. باز هم آشوری ماند و سمندر و حالا با گذشت دو، سه ماه می‌بینیم که رییس فدراسیون در نامه‌ای به وزارت ورزش و جوانان در خواست تغییر دبیر فدراسیون خود را داده است و همین موضوع اختلاف‌هایی که مدت‌هاست درباره‌اش حرف زده می‌شود را تایید می‌کند.

کاراته این روزها مانند ظرف پر آبی است که با تلنگری کوچک محتویاتش سرریز می‌شود. در این شرایط منطق حکم می‌کند که ابتدا فکر پیامد ماجرا را کرد و بعد تلنگر را زد. یا حداقل تلنگر را طوری زد که آبی سرریز نشود.

****


سمندر: در تغییر آشوری نکته منفی وجود ندارد

علیرضا سمندر رییس فدراسیون کاراته محسن آشوری را جزو جدانشدنی از بدنه کاراته می‌داند اما تغییر او را تایید می‌کند. سمندر می‌گوید: «با توجه به شرایط به این نتیجه رسیدم که بهتر است در سمت دبیری فدراسیون تغییری ایجاد کنیم. آشوری دوست من است و هیچ‌گونه خصومتی با او ندارم اما باید به خواسته‌های جامعه کاراته نیز اهمیت داد و هیچ موضوع منفی‌ در مورد «دبیر قبلی» فدراسیون وجود ندارد.»

او تاکید می‌کند: «محسن‌ آشوری از کاراته جداشدنی نیست، همانطور که ناظریان بعد از رفتنش هنوز هم جزو این خانواده است. من هم سالیانی در کاراته نبودم اما این بدان معنا نبود که از این رشته جدا شده‌ام. آشوری جزو زحمتکشان این رشته است و در سبک‌های آزاد حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. او سالیان سال خدمت کرده و همانطور که گفتم در تغییر او هیچ دلیل منفی‌ وجود ندارد.»

سمندر گزینه‌های مدنظر خود را نیز معرفی می‌کند: «برای جایگزینی آشوری نیز در این سمت با محمدعلی مردانی و احمد صافی صحبت شده ولی هنوز به جمع‌بندی لازم در این مورد نرسیده‌ام و قطعا در آینده اخبار این امر نیز به رسانه‌ها اعلام می‌شود.