شاه‌محمدی: سرمربی اختیار تام دارد/ بداغی بازیکنان بخش کومیته تیمی را تعیین می‌کند


  از تکرار حواشی بپرهیزیم؛

شاه‌محمدی: سرمربی اختیار تام دارد/ بداغی بازیکنان بخش کومیته تیمی را تعیین می‌کند


روز جمعه 12 تیرماه و پس از برگزاری رقابتهای انتخابی تیم ملی بانوان، روابط عمومی فدراسیون کاراته با انتشار گزارشی کوتاه از پیکارهای انتخابی، صراحتاً از گزینش قطعی طراوت خاکسار برای اعزام به رقابتهای آسیایی ژاپن در بخش کومیته‌ی تیمی خبر داد و عنوان کرد: رضازاده در انفرادی و خاکسار در کومیته تیمی مسافران ژاپن شدند.






از مفهوم عبارتِ "رضازاده در انفرادی و خاکسار در کومیته تیمی مسافران ژاپن شدند" چیزی جز آنچه در ظاهر جمله پیداست، برداشت نمی‌شود و این مطلب همانطور که از ظاهرش پیداست، حاکی از انتخاب قطعی طراوت خاکسار برای اعزام به رقابتهای آسیایی ژاپن در بخش کومیته تیمی است. اما این روزها شایعاتی شنیده میشود مبنی بر اینکه کادرفنی در تصمیم خود تجدید نظر کرده و در نظر دارد تغییراتی را مطابق نظراتِ خود در ترکیب کومیته‌ی تیمی ایجاد کند. برای پی بردن به میزان صحت و سقم این شایعات، به گفتگو با عشرت شاه‌محمدی نایب رییس بانوان فدراسیون کاراته پرداختیم تا او به عنوان متولی کاراته بانوان، پاسخگوی پرسش‌های مطرح‌شده پیرامون شایعات اخیر باشد.

شاه‌محمدی در گفتگوی اختصاصی با "پایگاه اطلاع‌رسانی ستارگان کاراته" و در واکنش به مطالب عنوان‌شده در سطور فوق، اظهار داشت: تا جایی که در جریان هستم، فریبا بداغی سرمربی تیم ملی بانوان از مدتها قبل در گفتگو با ملی‌پوشان عنوان کرده بود که بازیکنان بخش انفرادی بر اساس نتایج رقم‌خورده در پیکارهای انتخابی گزینش می‌شوند اما ملی‌پوشان بخش کومیته‌ی تیمی، صرفاً مطابق تشخیص و صلاحدید کادرفنی انتخاب خواهند شد. بداغی در خصوص گزینش بازیکنان بخش کومیته‌ی تیمی، اختیار تام دارد و فدراسیون به خواست و نظر سرمربی در خصوص مسائل فنی احترام می‌گذارد.

وی افزود: برخی بازیکنان همچون سحر کرجی و فاطمه چالاکی خواستار حضور در رقابتهای انتخابی بخش کومیته تیمی بودند و عنوان کردند که اگر ملاکِ گزینش بازیکنان در این بخش، پیروزی در رقابتهای انتخابی باشد، ما حاضریم به مبارزه با حریفان پرداخته و با غلبه بر سایر مدعیان، جواز حضور در بخش کومیته تیمی را بدست آوریم. اما همانطور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردم، فریبا بداغی سرمربی تیم ملی بانوان اعلام کرد که گزینش بازیکنان بخش کومیته تیمی صرفاً بر اساس تشخیص و صلاحدید کادرفنی صورت خواهد گرفت و البته او در اخذ تصمیماتِ فنی از حمایت فدراسیون نیز برخوردار است چرا که ما یقین داریم کادرفنی به دنبال گزینش برترین‌هاست.

نایب رییس بانوان فدراسیون کاراته، ادامه داد: بداغی معتقد است گزینش بازیکنان در بخش کومیته تیمی باید با دقتِ نظر بیشتری صورت گیرد تا نتایج مطلوبی را به همراه داشته باشد. او در گزینش بازیکنان این بخش، به تمامی عوامل از جمله میزان تجربه، مهارت‌های فنی، کارنامه‌ی بازیکنان در رقابتهای برون‌مرزی و همینطور شرایط فعلی بازیکنان، توجه ویژه دارد و می‌کوشد تا بهترین و آماده‌ترین بازیکنان را برای اعزام به رقابتهای آسیایی ژاپن، انتخاب کند.

شاه‌محمدی در پایان خاطرنشان کرد: در گفتگویی که با سرمربی تیم ملی بانوان داشتم، او عنوان کرد که برای گزینش قطعی بازیکنان بخش کومیته‌ی تیمی، نیاز به فرصتِ بیشتری دارد چرا که می‌بایست شرایط و میزان آمادگی روحی و فیزیکی بازیکنان را در تمرینات اردوهای تیم ملی به دقت زیر نظر بگیرد تا در نهایت، برترین‌ها را شناسایی و رسماً به فدراسیون کاراته معرفی کند.


****

ستارگان کاراته:

ستارگان کاراته اما با احترام به نظر تمامی کارشناسان و اعضای کادرفنی تیمهای ملی آقایان و بانوان، معتقد است برگزاری پیکارهای انتخابی و یا تعیین یک فرآیند کاملا شفاف برای گزینش ملی‌پوشان، بهترین و عادلانه‌ترین شیوه‌ی انتخاب بازیکنان تیمهای ملی است. برای مثال اگرچه در توانایی‌های فنی بازیکنانی همچون بهمن عسگری و ایمان سنچولی هیچ شک و شبهه‌ای وجود ندارد و یقیناً این دو بازیکن در حال حاضر، جزو برترین و آماده‌ترین کاراته‌کاهای کشورمان به شمار می‌روند، لیکن بهتر بود کادرفنی با حضور این دو بازیکن در رقابتهای انتخابی بخش کومیته‌ی تیمی موافقت می‌کرد تا از بروز حاشیه‌ها جلوگیری کند. به هر حال اگر کادرفنی معتقد است این دو بازیکن (عسگری و سنچولی) در قیاس با سایر بازیکنان از وضعیت بهتر و آمادگی بیشتری سود می‌برند، می‌بایست صحت ادعای خود را به شکل عملی اثبات می‌کرد تا راههای بروز حواشی را مسدود سازد و البته اثبات این ادعا جز با حضور این دو بازیکن در پیکارهای انتخابی تیم ملی و یا حضور مشترک با بازیکنان معترض در رقابتهای بین‌المللی و سپس استناد به نتایج حاصل، میسر نخواهد شد. تنها در این صورت است که بازیکنانِ حذف‌شده، به برتری رقبا اعتراف خواهند کرد و در غیر اینصورت، همواره بازیکنانِ خط‌خورده، حقوق خود را پایمال‌شده می‌دانند که البته این موضوع، امری کاملا طبیعی است.

فراموش نکنیم که کنار گذاشتنِ خط‌کش‌ها و فرایندهای شفافی همچون پیکارهای انتخابی، ممکن است در سالهای آینده به إعمال سلیقه‌های شخصی توسط اعضای کادرفنی و یا مسئولین فدراسیون کاراته بیانجامد و اگر این مسئله باب شود، تمامی اعضای جامعه‌ی کاراته متضرر خواهند شد.

به هر حال اکنون و پس از پایان یافتنِ حواشی اخیر پیرامون تیم ملی مردان، شایسته است مسئولین فدراسیون و همینطور کادرفنی تیم ملی بانوان، مسیری کاملاً شفاف را جهتِ گزینش ملی‌پوشان بخش بانوان طی کنند تا از تکرار حواشی جلوگیری شود.