پاسخ به اظهارات آقای دلال!


  با اندکی تأخیر؛

پاسخ به اظهارات آقای دلال!

چندی پیش فردی که بسیاری از اهالی کاراته از او به عنوان دلال کاراته یاد می‌کنند، در گفتگو با یکی از خبرگزاری‌ها، اتهاماتِ بی‌پایه‌ای را علیه گروه خبری ستارگان کاراته مطرح کرده و این گروه خبری را "قلم‌فروش" خواند که البته بدلیل کم‌اهمیت بودنِ این فرد و سخنانش و نیز به جهتِ اخبار مهمی که در آن مقطع زمانی، توان و تمرکز ستارگان کاراته را به خود معطوف ساخته بود، پاسخ اظهارات بی‌اساس این دلال، با اندکی تاخیر، امروز تقدیم حضورش می‌گردد.







در ابتدا یادآور می‌شویم که اصولا واژه‌ی قلم‌فروش (و بسیاری از مفاهیم دیگر) نخستین بار توسط گروه خبری ستارگان کاراته در جامعه‌ی رزمی مورد استفاده قرار گرفت و اکنون بسیاری از افراد و گروه‌های مختلف کاراته کشور، این واژه و دیگر مفاهیم تولید شده توسط گروه خبری ستارگان کاراته را به کرّات مورد استفاده قرار می‌دهند که این امر، بسیار امیدوارکننده و بیانگر میزان نفوذ و تاثیرگذاری کلامِ برحقِ گروه خبری ستارگان کاراته است. اما متاسفانه برخی دوستان اگر چه مفاهیم تولید شده توسط این گروه خبری را مورد استفاده قرار می‌دهند لکن هنوز معنا و مفهوم دقیق این واژگان را به خوبی درک نکرده‌اند و لذا لازم است پیش از به کار بردنِ این واژگان، ابتدا درکِ عمیقی از مفاهیمِ آن داشته باشند. اما برای بیان مفاهیم این واژگان، چه مرجعی سزاوارتر از تولیدکننده‌ی آنهاست؟ پس اجازه دهید معنای واژه‌ی "قلم‌فروش" را از زبان مرجعی بشنویم که برای نخستین‌بار این واژه را در دنیای رزمی مورد استفاده قرار داد.

واژه‌ی قلم‌فروش به فردی اطلاق می‌شود که در ازای دریافتِ وجهِ حرام، حقایق را وارونه جلوه دهد، حق را باطل و باطل را حق معرفی کند، اعمالی را که نادرست تشخیص داده، درست و اعمالی را که درست تشخیص داده، نادرست بنمایاند، از پلیدی‌ها حمایت کرده و در برابر خوبی‌ها بایستد و...

اما متاسفانه برخی دوستان درکِ صحیحی از مفهوم واژه‌ی قلم‌فروش ندارند و چنین می‌پندارند که این واژه به نویسندگانی اطلاق می‌شود که به هر دلیل (حتی به حق) از آنها انتقاد کرده و یا سخنی خلافِ میل آنها بگویند. برای مثال ممکن است برخی دوستان در یک تورنمنت کم‌اهمیت حضور یافته و سپس با تبلیغات کاذب و اغراق‌آمیز، سطح کیفی آن تورنمنت را بسیار مطلوب معرفی کنند تا نظر مثبتِ مسئولان سازمان مربوطه را جلب کرده و از مزایای آن بهره‌مند شوند. در این هنگام اگر یک رسانه‌ی خبری پیدا شود که با ارائه‌ی آمار و اطلاعاتِ دقیق و قابلِ اثبات، واقعیت‌ها را بیان کرده و به قول معروف، دکان دغل‌بازان را تخته کند، این دوستان برمی‌آشوبند و رسانه‌ی مذکور را متهم به قلم‌فروشی می‌کنند. واقعیت این است که آقایان هر رسانه‌ای را که همسو با آنها نباشد، قلم‌فروش می‌خوانند که البته این اتهام، برگرفته از اشتهای سیری‌ناپذیر آنها در دستیابی به منافع شخصی است.

جالب اینکه این فرد (که بسیاری از اهالی کاراته او را بیش از آنکه کاراته‌کا بدانند، دلال کاراته می‌دانند!) در بخش‌هایی از گفتگوی سبک‌سرانه‌ی خود با سایت خبری مذکور، مطالب ستارگان کاراته را یک نمایش معرفی می‌کند! ادعایی که اگر پذیرفته شود آنگاه با این پرسش روبرو خواهیم شد که به چه دلیل او خود تا پیش از آنکه موردِ انتقاد این گروه خبری واقع شود، یکی از بازیگرانِ اصلی و همیشگی نمایشنامه‌های گروه خبری ستارگان کاراته بود؟! این فرد به خوبی می‌داند که در گذشته بارها و بارها شخصا از این گروه خبری تقاضا کرده بود که به مصاحبه با او و اطرافیانش پرداخته و یا انعکاس‌دهنده‌ی مصاحبه‌های آنها با سایر خبرگزاری‌ها باشد. بدین‌ترتیب اگر بپذیریم که مطالبِ "ستارگان کاراته" نمایش است، ناگزیر باید قبول کنیم که این فرد نیز یکی از بازیگرانِ اصلی نمایش‌های ستارگان کاراته بوده است و لذا او علاوه بر دلالی، در زمینه‌ی بازیگری هم جزو استعدادهای درخشان محسوب می‌شود.  

وی در بخش‌های دیگری از مصاحبه‌ی خود با سایت خبری مذکور، مدعی میشود که ستارگان کاراته پیش‌تر به انعکاس صدای منتقدین فدراسیون کاراته می‌پرداخته اما اکنون به دلیل منتفع شدن از این نهاد، صدای منتقدین فدراسیون را انعکاس نمی‌دهد! ادعایی که باعث شد ما به سلامتِ روانی و یا دست‌ِ‌کم بینایی این فرد به شدت مشکوک شویم چرا که همانطور که می‌دانیم، ستارگان کاراته از دیرباز تاکنون، صدای موافقین و مخالفین فدراسیون را توأماً انعکاس داده و اگر این فرد از سلامتِ روانی کافی و چشمانِ بینا برخوردار باشد و مطالب ستارگان کاراته را دستِ‌کم در همین چند روز اخیر مطالعه کند، خواهد دید که تمامی نظراتِ موافق و مخالف، توأماً بازتاب داده شده و ستارگان کاراته همواره به نظراتِ هر دو گروه، احترام می‌گذارد. اصولا ما بر این باوریم که پیشرفت و ترقی جز در سایه‌ی انعکاس تمامی آراء و عقاید، حاصل نخواهد شد و این مخاطب است که باید تمامی نظرات و عقاید را شنیده و سپس بهترین و منطقی‌ترینِ آنها را بپذیرد.

آیا بهتر نیست که این دوستِ دلال به جای طرح اتهاماتِ بی‌اساس در مورد سایرین و فرار از حقایق، به بازگویی برخی واقعیت‌ها پرداخته و مثلا رزومه‌ی خود را در امر قهرمانی و یا قهرمان‌پروری، بطور کاملاً شفاف و صادقانه مطرح سازد تا مشخص شود که اختلافِ جایگاهِ او با مربیان قهرمان‌پرور کاراته کشور تا چه حد است و اساسا آیا آنگونه که به تبلیغ خود می‌پردازد، به قهرمان‌پروری هم پرداخته است؟! و یا اینکه به جای پرداختن به فعالیتهای سازنده و مفید، تمام توان و انرژی خود را بر روی پیدا کردن راههای نفوذ به خبرگزاریها و تبلیغاتِ کهکشانی برای خود و اطرافیانش متمرکز ساخته است؟   

اما دوستی که حسابش از این دلال و عروسکهای خیمه‌شب‌بازی‌اش کاملا جداست و در حُسن نیت‌أش شکی نیست، چندی پیش در گفتگویی محرمانه با ستارگان کاراته عنوان کرد که به چه دلیل این پایگاه خبری پیش‌تر به گفتگوی اختصاصی با منتقدین فدراسیون کاراته می‌پرداخت اما اکنون کمتر به این امر مبادرت می‌ورزد؟ از آنجایی که این پرسش ممکن است برای برخی دیگر از دوستان و مخاطبان ستارگان کاراته نیز ایجاد شده باشد، پاسخ آنرا در انتهای این مطلب و به صورتِ علنی بازگو می‌کنیم تا سایر دوستان هم از آن مطلع شوند.

در گذشته‌ای نه چندان دور و در بسیاری از موارد، ستارگان کاراته تنها رسانه‌ای بود که به انعکاس صدای منتقدین فدراسیون می‌پرداخت و سایر رسانه‌ها معمولا از گفتگو با منتقدین خودداری می‌کردند و یا کمتر به انعکاس نظرات آنها می‌پرداختند. آن روزها معمولا اگر کسی قصد انتقاد از فدراسیون کاراته را داشت، رسانه‌ای جز ستارگان کاراته را برای طرح انتقاداتِ خود نمی‌یافت و لذا این پایگاه خبری تبدیل به مرکز تجمع منتقدین شده بود. اما امروز ماجرا کاملاً برعکس شده و پیش از آنکه منتقدین برای طرح گلایه‌های خود با ستارگان کاراته تماس گرفته و به گفتگو با این پایگاه خبری بنشینند، تعداد کثیری از خبرگزاری‌ها بلافاصله با آنها تماس گرفته و نظراتِ آنها را انعکاس می‌دهند. ستارگان کاراته هم که معمولا از موازی‌کاری و تهیه‌ی مصاحبه‌های تکراری پرهیز کرده و آنرا امری عبث و بیهوده می‌شمارد، صرفاً به انعکاس نظراتِ این منتقدین به نقل از سایر رسانه‌ها بسنده کرده و توان و انرژی خود را متوجه سوژه‌هایی می‌سازد که در سایر رسانه‌ها مطرح نشده‌اند. (و یا کمتر مطرح شده‌اند)

برای مثال وقتی یکی از بازیکنان، انتقاداتِ خود را از کادرفنی و فدراسیون کاراته در چندین خبرگزاری آنهم به شکل تقریباً یکسان مطرح می‌کند و تمامی آنها نیز در ستارگان کاراته بی‌کم و کاست انعکاس می‌یابد، دیگر عاقلانه و منطقی نیست که این پایگاه خبری با تهیه مصاحبه‌ی اختصاصی از این بازیکن، بار دیگر گفته‌های او را که قبلاً چندین بار مطرح‌شده، تکرار کند. ستارگان کاراته ترجیح می‌دهد به جای آنکه وقت و انرژی خود را صرفِ تکرار مکررات کند، به سوژه‌های بدیع و تازه بپردازد که در سایر رسانه‌ها مطرح نشده و یا کمتر به آن پرداخته شده است. برای مثال در مبارزه‌ی انتخابی هامون درفشی‌پور در قم، تنها رسانه‌ای که به مشکلاتِ داوری پرداخت و عنوان کرد که قضاوتِ مبارزه‌ی درفشی‌پور با یکی از حریفان، سرشار از اشتباهاتِ داوری بوده است، پایگاه خبری ستارگان کاراته بود و لاغیر. هیچ رسانه‌ی دیگری جز ستارگان کاراته در آن مقطع زمانی، از اشتباهاتِ داوران در رقابتِ انتخابی درفشی‌پور با یکی از حریفان، سخن نگفت. ضمن اینکه برخی از مربیان که به نحوه‌ی برگزاری رقابتهای انتخابی تیم ملی در رده‌های سنی مختلف اعتراض داشتند و انتقاداتِ آنها در دیگر رسانه‌ها انعکاس نیافته بود، در ستارگان کاراته و بصورتِ مصاحبه‌ی اختصاصی، تمامی نقطه‌نظرات و انتقاداتشان مطرح شد. آرشیو این پایگاه خبری، گواه این مدعاست.

شاید در زمانی دیگر و در همین پایگاه خبری، شاهد بررسی و پاسخگویی به سایر اتهاماتِ مطرح‌شده از سوی دلال مذکور و نیز طرح چند پرسش از او باشیم.