کاراته؛ از افتخار آفرینی تا بلاتکلیفی

کاراته؛ از افتخار آفرینی تا بلاتکلیفی
 



سعید محمدی- به گفته یکی از مربیان، کاراته این روزها در بلاتکلیفی قرار دارد و برگزار نشدن مجمع انتخابات این هیئت هم باعث شده است بیش از پیش به این رشته کم لطفی و کم توجهی شود. البته کاراته در هفته های اخیر هم با افتخارآفرینی کاراته کاها در مسابقات استان های خراسان و راهیابی نمایندگان خراسان شمالی به مسابقات کشوری، بیش از پیش لزوم توجه به این رشته مدال آور را یادآور شد. از 7 نماینده استان در این مسابقات، 6 ورزشکار با مدال برگشتند و این روزها نیز در حال تمرین برای حضور در مسابقات کشوری هستند. این تمرین ها در حالی برگزار می شود که هنوز تکلیف رئیس هیئت این رشته معلوم نشده است.برای این موضوع که آیا کاراته امروز توانسته جایگاه واقعی خود را پیدا کند و در جهت رشد گام بردارد یا نه، به چند باشگاه و سالن کاراته رفتم و از نزدیک با ورزشکاران و مربیان این رشته به گفت و گو نشستم تا حداقل گوشه ای از تلاش های این عزیزان را منعکس و البته توجه مسئولان را که به اذعان برخی مربیان و ورزشکاران رنگ و بوی بی مهری گرفته است، دیگر بار به کاراته جلب کنم.در لحظه ورود و دیدن اطراف یکی از سالن های بجنورد، چراغ اولین سوال در ذهنم روشن می شود که چرا نام و نشانی از الگوهای کاراته استان و کشور در اینجا دیده نمی شود تا ورزشکاران با الگو قراردادن آن ها مسیر راحت تر و البته بهتری را طی کنند.در سالن کاراته جوانان و نوجوانانی که با اشتیاق در حال تمرین هستند به وفور دیده می شوند هر چند کمبودهایی هم در این سالن ها هست، ولی ورزشکاران با پشتکار خود به مسیر و هدف اعتلای کاراته استان فکر می کنند.

شهریه بالا

نوجوان 15 ساله ای که بیش از 5 سال است در کاراته فعالیت دارد، از افزایش 50 درصدی شهریه کلاس های کاراته طی 2 ماه اخیر که باعث شده برخی ورزشکاران چون توان مالی نداشته اند از کاراته فاصله بگیرند، گلایه می کند. ایزانلو، علاوه بر شهریه بالا به ایام امتحانات هم اشاره می کند و ادامه می دهد: بیشتر ورزشکاران تنها در ایام تابستان به ورزش می پردازند و این موضوع باعث شده است نتوانند موفقیت ورزشی کسب کنند و در نتیجه سرخورده می شوند که این امر به حمایت مسئولان نیاز دارد تا استقبال از ورزش به خصوص رشته های رزمی در ایام غیر تعطیل نیز افزایش یابد.

مسابقات کمتر برگزار می شود

ترکانلو نیز می گوید: مسابقات کاراته به ایام خاصی مانند ماه رمضان و دهه فجر محدود می شود و این کمتر برگزار شدن مسابقات هم باعث شده همین تعداد اندک ورزشکاران هم از تمرین دلسرد شوند چرا که میدان و عرصه ای که بتوانند آموخته های خود را به نمایش بگذارند کم است.مرادی از مربیان کاراته نیز که در حال آماده سازی تیمش برای مسابقات کشوری است، عنوان می کند: مسابقات کاراته خیلی کم برگزار می شود و همان تعداد کم را هم مربیان برگزار می کنند و مسئولان حتی روز برگزاری هم حضور کم رنگی دارند. وی با بیان این که برگزاری کم مسابقات باعث شده است برخی ورزشکاران در استان های دیگر به عنوان مهمان حضور یابند و به رقابت بپردازند، ابراز می دارد: در استان ظرفیت خوبی برای کاراته وجود دارد و این را می شود از افتخارات کاراته در میادین کشوری به خوبی دید و روند رو به رشد این رشته را با حمایت های مسئولان و توجه آن ها می توان شاهد بود.

استعدادیابی انجام شود

ترابی دیگر مربی کاراته استان با بیان این که کاراته استان چند سالی است که در حالت بلاتکلیفی قرار دارد می گوید: مهمترین مرکز کاراته استان مجموعه شهید علیدخت بجنورد است. وی با اشاره به حضور سایر رشته ها در مدرسه کاراته می افزاید: دلیل این موضوع درآمدزایی برای هیئت است، در حالی که چون مدیریت خوبی وجود ندارد گاهی ساعات مناسب به جای کاراته به سایر رشته ها واگذار می شود. این مربی که بیش از 30 سال است در کاراته فعالیت دارد اظهار می دارد: در تابستان بیش از 100 ورزشکار در کاراته فعالیت دارند و اگر برنامه ریزی ها برای حمایت و پرورش استعدادهای جدید کاراته انجام شود می توان به آینده امیدوار بود.

حمایت ها، ضعیف و تشویق ها، کم رنگ

وی با اشاره به اهمیت تشویق و حمایت ورزشکاران خاطرنشان می کند: در سال های گذشته در مسابقات لیگ افتخاراتی را برای استان به ارمغان آوردیم ولی بعد از مسابقات نه تشویقی بوده و نه حمایتی و این موضوع موجب شده است انگیزه برای تمرین کم شود و الان هم نیاز است مسئولان برای حمایت و تشویق ورزشکاران گاهی اوقات در سالن ها حضور یابند. وی بر لزوم پرورش مربیان و داوران به عنوان پشتوانه کاراته تاکید می کند و ابراز می دارد: سالی یک بار کلاس مربی گری برگزار می شود اما باگذشت چند سال هیچ مربی جدیدی به جمع مربیان اضافه نشده است و همان طور که مربیان برای آموزش ورزشکاران تلاش می کنند، نیاز است هیئت نیز مربیان و داوران جدیدی را آموزش دهد.

فعالیت 50 کلاس

رئیس هیئت کاراته استان با بیان این که بیش از 50 کلاس در قالب بیش از 15 سبک کنترلی و آزاد در رشته کاراته در حال فعالیت هستند، عنوان می کند: در سال جاری هیئت کاراته رتبه ششم را در میزان بیمه شدگان استان به خود اختصاص داد.جاویدی در مورد افزایش شهریه ها در سال جاری می گوید: درسال 94 برای کاراته 27 هزار تومان به عنوان پایه در نظر گرفته شده است که متناسب با دان مربی قابل افزایش است. وی با بیان این که مجمع کاراته طی هفته آینده برگزار خواهد شد ابراز می دارد: هرچند طبق قانون سرپرست اختیارات کمتری نسبت به رئیس دارد ولی با این حال این مورد باعث بی انگیزگی نشده است. وی با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای برگزاری رقابت های جام رمضان در استان خاطر نشان می کند: این رقابت ها به صورت رفت و برگشت در شهرستان ها و در بخش آقایان و بانوان برگزار خواهد شد و در طول سال نیز طبق برنامه ریزی های انجام شده مسابقاتی را برگزار خواهیم کرد. برگزاری کلاس های داوری و مربی گری نیز از مواردی است که «جاویدی» به آن ها اشاره می کند و همچنین از برگزاری این کلاس ها با توجه به میزان استقبال و متقاضیان خبر می دهد و عنوان می کند: اولویت اصلی در واگذاری کلاس ها در مدرسه کاراته با فعالان این رشته است و اگر مربی تقاضای کلاس بدهد ساعات تمرین را برای کاراته اختصاص خواهیم داد.وی از دعوت کاراته کاهای سایر استان ها برای حضور و رقابت با کاراته کاهای استان طی سال جاری خبر می دهد و تصریح می کند: هر ساله با دادن فراخوان، استعدادیابی در کاراته انجام می شود و الان نیز استارت اردو زده شده است .