گنج‌زاده: کسب این عنوان، برایم افتخاری بزرگ و به یادماندنی است


  برترین قهرمان کاراته‌ی سال 93، عنوان کرد؛

گنج‌زاده: کسب این عنوان، برایم افتخاری بزرگ و به یادماندنی است
 
درخشش سجاد گنج‌زاده، ملی‌پوش پرافتخار کاراته کشورمان در رقابتهای بین‌المللیِ سال گذشته، باعث شد تا او با رأی قاطع کارشناسان و چهره‌های برجسته‌ی کاراته ایران، به عنوان برترین قهرمان کاراته در سال 93 انتخاب شود.



گنجینه‌ی غالباً پیروز کاراته‌ی ایران در نظرسنجی گروه خبری ستارگان کاراته؛ با کسب مجموع 745 امتیاز و بالاتر از قهرمانانی همچون امیر مهدیزاده، سعید حسنی‌پور، سعید احمدی و بهمن عسگری، عنوان ارزشمندِ برترین قهرمان کاراته‌ی کشور در سال 93 را به خود اختصاص داد و بدین‌ترتیب، نام خود را در دفتر برترین‌های کاراته‌ی ایران، جاودانه ساخت.


گنج‌زاده در گفتگو با "پایگاه اطلاع‌رسانی ستارگان کاراته" از تمامی کارشناسان و صاحبنظرانی که با شرکت در نظرسنجی گروه خبری ستارگان کاراته، وی را به عنوان برترین قهرمان سال 93 برگزیدند، تقدیر و تشکر کرد. او گفت: کسب این عنوانِ ارزشمند از سوی کارشناسان و چهره‌های شاخصِ کاراته کشور، آنهم در رقابت با قهرمانان و نامدارانی همچون عسگری، مهدیزاده، احمدی، حسنی‌پور و دیگر ملی‌پوشان کاراته‌ی کشور، برایم افتخاری بزرگ و به یادماندنی است. ما در داخل ایران و در تمامی اوزان، قهرمانان برجسته و صاحب‌نامی داریم و لذا انتخاب شدن به عنوان بازیکنِ برتر آنهم از میان این تعداد قهرمان، شیرینی و حلاوتِ خاصی دارد که بیانِ آن از طریق واژگان، ممکن نیست.

وی در واکنش به این سئوال که "کسب عنوان برترین قهرمان کاراته در سال 93، انگیزه‌ی او را برای ادامه‌ی راه قهرمانی، تا چه میزان افزایش داده؟" پاسخی عجیب و غیرمنتظره داد! او گفت: متاسفانه اتفاقاتی در سال گذشته رُخ داد، که انگیزه‌هایم را به کلی از بین بُرد! مشکلاتِ مربوط به داوری در بازیهای آسیایی اینچئون و حذفِ ناعادلانه‌ام از این رقابتها، وضعیتِ روحی‌ام را کاملاً به هم ریخت. در پیکارهای جهانی آلمان با این هدف شرکت کردم که شایستگی‌هایم را ثابت کنم و خدا را شکر، این هدف تأمین شد. اما پس از آن، هیچ انگیزه‌ای برای ادامه‌ی مسیر قهرمانی نداشتم و حتی تصمیم گرفته بودم در سال جاری، در اردوهای تیم ملی شرکت نکنم! خانواده و دوستانم تلاش فراوانی برای بازگشتم به اردوهای تیم ملی داشتند و سرانجام با اصرار آنها، متقاعد شدم که به اردوهای تیم ملی بازگردم. البته در حال حاضر و با نزدیک شدن به رقابتهای آسیایی ژاپن، رفته رفته انگیزه و تمرکزم افزایش می‌یابد و با دقت و تمرکز بیشتری تمرینات را پیگیری می‌کنم. اما بعید می‌دانم برای رقابتهای جهانی سال آینده، حتی در اردوهای تیم ملی حاضر شوم! البته این دیدگاهِ امروزِ سجاد گنج‌زاده است و این احتمال وجود دارد که با گذشتِ زمان، انگیزه‌هایم افزایش یابد.

برترین قهرمان کاراته کشور در سال 93، دلایل بی‌انگیزگی خود را برای ادامه راه قهرمانی، اینچنین برشمرد: جدا از وقایعی که در بازیهای آسیایی اینچئون رُخ داد و تمامی دوستدارانِ کاراته، کم و بیش از آن اطلاع دارند، مشکلات مالی و عدم توجه به وضعیتِ معیشتی ورزشکاران، اصلی‌ترین علتِ بی‌انگیزگیِ من و عده‌ی کثیری از قهرمانانِ ورزشیِ کشورمان برای ادامه‌ی راه قهرمانی است. واقعیت این است که در ایران، قهرمانان عمدتاً از درآمدی متناسب با زحماتشان برخوردار نیستند و از نظر اقتصادی، آینده‌ی چندان روشنی ندارند. این مسئله باعث میشود بسیاری از قهرمانان، در عنفوان جوانی و در شرایطی که می‌توانند سالها برای کشورمان در میادین بین‌المللی افتخارآفرین باشند، از ورزش قهرمانی خداحافظی کرده و به سمتِ مشاغلی جذب شوند که می‌تواند پاسخگوی نیازهای اقتصادی آنها باشد.


بررسی موضوع محرومیت گنج‌زاده

در جریان بازیهای آسیایی اینچئون و اعتراضِ گنج‌زاده به خطاهای داوری، شنیده شد که کنفدراسیون کاراته‌ی آسیا، محرومیت‌هایی را برای او در نظر گرفته است. گنج‌زاده در واکنش به این مطلب، عنوان کرد: فکر نمی‌کنم این موضوع صحت داشته باشد چرا که هیچ نامه‌ای مبنی بر محرومیتِ بنده، به فدراسیون کاراته‌ی ایران ارسال نشده و از طرفی با فدراسیون‌های چند کشور آسیایی نیز از طریقِ برخی دوستان در ارتباط هستم که آنها نیز عنوان کردند نامه‌ای در این خصوص از کنفدراسیون کاراته آسیا دریافت نکرده‌اند. ضمن اینکه اگر محرومیتی برای بنده در نظر گرفته می‌شد، احتمالا این مطلب به اطلاع فدراسیون جهانی نیز می‌رسید و لذا فرصتِ حضور در رقابتهای جهانی آلمان هم از بنده سلب می‌شد اما همانطور که می‌دانید، اینچنین نشد. موضوع محرومیتِ بنده، تنها از طریق یکی از دوستان مطرح شد اما هیچگاه رسماً از طریق کنفدراسیون کاراته آسیا اعلام نشد.