برترین قهرمانان سال 93 تعیین شدند


  با نظر کارشناسان و اهالی کاراته؛

برترین قهرمانان سال 93 تعیین شدند

نظرسنجی گروه خبری ستارگان کاراته جهت تعیین و معرفی برترین قهرمانان کاراته کشور در سال 93 پایان یافت و قهرمانان برتر این هنر رزمی در دو بخش آقایان و بانوان، با رأی و نظر کارشناسان، قهرمانان و چهره‌های برجسته‌ی کاراته کشور تعیین شدند.



بر این اساس در بخش آقایان "سجاد گنج‌زاده" گنجینه‌ی غالباً پیروز تیم ملی کاراته کشورمان و دارنده‌ی مدال نقره‌ی انفرادی و طلای تیمی رقابتهای جهانی آلمان با کسب مجموع 745 امتیاز، عنوان برترین قهرمان کاراته ایران در بخش مردان را به خود اختصاص داد. گنج‌زاده که لقبِ "گنجینه‌ی کاراته ایران" الحق و الانصاف سزاوار نام و همتِ بلندِ اوست، در سالهای 93 و 92 موفق به شکستِ برترین و بزرگترین قهرمانان کاراته جهان در میادین بین‌المللی شد و نام خود را در لیست برترین سنگین وزنهای جهان به ثبت رساند.






امیر مهدیزاده، قهرمان بازیهای آسیایی اینچئون و دارنده‌ی مدال برنز مسابقات جهانی آلمان با کسب مجموع 680 امتیاز، پس از گنج‌زاده، در جایگاه دوم برترین‌های کاراته ایران ایستاد.










جایگاه سوم جدول رده‌بندی برترین بازیکنان سال 93 به قهرمانِ کاراته و اخلاق "سعید حسنی‌پور" اختصاص دارد. دارنده‌ی مدال طلای بازیهای آسیایی اینچئون و قهرمان جوانان جهان، با کسب 215 امتیاز، به عنوان سومین قهرمان برتر کاراته ایران در سال 93 شناخته شد.







سعید احمدی، دارنده‌ی مدال طلای کومیته‌ی تیمی رقابتهای جهانی آلمان، مرد پرافتخار کاراته ایران و قهرمان پیکارهای کاراته‌وان ترکیه با مجموع 210 امتیاز در جایگاه چهارم جدول برترین قهرمانان سال 93 قرار گرفت. دلاورمرد کرمانشاهی تیم ملی کاراته کشورمان نقش تعیین‌کننده‌ای در کسب عنوان قهرمانی کومیته‌ی تیمی رقابتهای جهانی آلمان داشت. او با شکستِ نماینده‌ی کشور میزبان در فینال رقابتهای کومیته‌ی تیمی مردانِ جهان و در مقابل چشمان 20 هزار تماشاچی متعصب آلمانی، تلاشهای تمامی اعضای تیم و حاصل یک کار گروهی را به ثمر نشاند و در شبی به یادماندنی و خاطره‌انگیز، قهرمانی تاریخی کاراته کشورمان در رقابتهای جهانی آلمان را به ملتِ شریف و بزرگوار ایران هدیه کرد.






بهمن عسگری، دارنده‌ی مدال طلای کومیته‌ی تیمی رقابتهای جهانی آلمان و قهرمان امیدهای جهان، با کسب 110 امتیاز، مکان پنجم جدول برترین‌های کاراته‌ی ایران در سال 93 را به خود اختصاص داد. عسگری نیز از جمله نمایندگان شایسته‌ی کاراته کشورمان در رقابتهای جهانی آلمان به شمار میرود که نقش تأثیرگذارش در کسب عنوان قهرمانی رقابتهای کومیته‌ی تیمی، کاملاً مشهود و غیرقابل انکار است.






و اما در بخش بانوان؛

حمیده عباسعلی، مطرح‌ترین چهره‌ی ورزش بانوان در سال 93 که چندی پیش به عنوان برترین ورزشکار بانوی کشورمان (در میان تمامی رشته‌های ورزشی) برگزیده شد، بر اساس آراءِ مأخوذه در نظرسنجی گروه خبری ستارگان کاراته نیز با کسب مجموع 980 امتیاز، به عنوان پیشتاز مطلق و بانوی بی‌رقیب کاراته‌ی ایران در سال 93 شناخته شد و جایگاه برترین کاراته‌کای بانوی کشورمان را به خود اختصاص داد. قهرمان شکست‌ناپذیر کاراته‌ی آسیا که این روزها به عنوان برجسته‌ترین چهره‌ی ورزش بانوانِ ایران، شهرتی بسیار فراتر از جامعه‌ی کاراته را تجربه می‌کند، با کسب عنوان قهرمانی بازیهای آسیایی اینچئون و مدال نقره‌ی رقابتهای جهانی آلمان، نام خود را در دفتر بهترین‌ها و نام هنر رزمی کاراته را در دفتر پرافتخارترین‌ها به ثبت رساند.




مهسا افسانه، بانوی کاتای ایران و دارنده‌ی مدال برنز کاتای تیمی رقابتهای جهانی آلمان با مجموع 465 امتیاز و با اختلافِ بسیار زیاد با نفراتِ بعدی، در جایگاه دومین قهرمانِ برتر کاراته‌ی ایران در بخش بانوان قرار گرفت. قهرمان بازیهای کشورهای اسلامی و دارنده‌ی 6 مدال کاتای انفرادی و تیمی از پیکارهای قاره‌ی کهن، در سالهای اخیر به عنوان چهره‌ی بی‌رقیب کاتای بانوان در کشورمان شناخته شده و در هیچ میدان داخلی، طعم تلخ شکست را تجربه نکرده است. رأی قاطع کارشناسان و قهرمانان برجسته‌ی کاراته کشور به "مهسا افسانه" و نیز اختلافِ بسیار زیاد و چشمگیر او با قهرمانان بعدی، ناخودآگاه تداعی‌کننده‌ی این سئوال بی‌پاسخ است که "به چه دلیل افسانه به بازیهای آسیایی اینچئون اعزام نشد؟!"



جایگاه سوم برترین‌های کاراته بانوان اختصاص به قهرمانی دارد که با کسب دو مدال از بازیهای آسیایی، رکورددار تعدادِ مدال بانوان در مهمترین رویداد ورزشی قاره‌ی کهن به شمار میرود. فاطمه چالاکی، دارنده‌ی دو مدال برنز از بازیهای آسیایی اینچئون و گوانگژو با کسب 190 امتیاز، مکان سوم جدول رده‌بندی برترین قهرمانان کاراته کشور در بخش بانوان را تصاحب کرد.








جایگاه چهارم برترین‌های کاراته بانوان با مجموع 145 امتیاز، اختصاص به قهرمانی دارد که مدال برنزش در بازیهای آسیایی اینچئون، ارزشی به مراتب بیش از تمامی مدالهای کسب‌شده در این رقابتها داشت. نسرین دوستی، قهرمان پیکارهای آسیایی ازبکستان در حالی با هدایت و رهبری "لیلا بهرامی" موفق به قرار گرفتن بر روی سکوی سوم بازیهای آسیایی اینچئون شد که تنها چند ماه پیش از آغاز بازیهای آسیایی، هر دو زانوی خود را به تیغ جراحان سپرده بود. او در ماههای پیش از آغاز بازیهای آسیایی اینچئون و در حالی که بدلیل جراحی هر دو زانو، بر روی ویلچر قرار گرفته بود، نظاره‌گر لبخندهای اطرافیانش در واکنش به این جمله بود که "می‌خواهم قهرمان بازیهای آسیایی اینچئون شوم!"



اما امروز عزم و اراده‌ی پولادین این قهرمان و دستیابی‌أش به آنچه که تا دیروز غیرممکن می‌نمود، تحسین همگان را برانگیخته و غیرممکن‌ها را به ممکن مبدل ساخته است. امروز با شنیدن نام نسرین دوستی، تصویری از پایداری، غیرت، عزم و اراده‌ی پولادین در اذهان اهالی کاراته نقش می‌بندد که این تصویر از هر افتخاری ارزشمندتر و از هر مدالی تأثیرگذارتر است.



پگاه زنگنه، کاپیتان فداکار و با اخلاق تیم ملی بانوان با کسب مجموع 115 امتیاز، در جایگاه پنجم برترین‌های کاراته بانوان ایستاد. کاپیتان زنگنه اگر چه در بازیهای آسیایی اینچئون اسیر ناداوری و سیاستِ ناپاکِ تقسیم مدال شد و به ناحق از قرار گرفتن بر روی سکوهای قهرمانی بازماند، لکن وقتی جامعه‌ی کاراته او را به همراهی تیم ملی در رقابتهای جهانی آلمان فراخواند، با همان گذشت و ایثار همیشگی و در شرایطی که وضعیتِ روحی چندان مناسبی نداشت، ندای جامعه‌ی کاراته را لبیک گفت و به یاری تیم ملی کشورش شتافت. نام کاپیتان پرافتخار تیم ملی بانوان و دارنده‌ی مدالهای ارزشمند از معتبرترین میادین بین‌المللی و لیگهای جهانی، همچون "سعید حسنی‌پور" در دفتر قهرمانان اخلاق و انسانیت به ثبت رسیده است.



الناز تقی‌پور، نایب قهرمان سه دوره رقابتهای آسیایی و دارنده‌ی مدال ارزشمندِ برنز کاتای تیمی جهان با کسب مجموع 100 امتیاز، پس از کاپیتان زنگنه، مکان ششم برترین‌های کاراته‌ی بانوان را به خود اختصاص داد. تقی‌پور در رقابتهای جهانی آلمان و به همراه هم‌تیمی‌های پرافتخارش (مهسا افسانه و نجمه قاضی‌زاده) افتخاری عظیم و غرورانگیز برای ایران و ایرانی آفرید و کاراته کشورمان را برای نخستین بار صاحب مدال جهانی در بخش کاتای بزرگسالان کرد.

سفیرانِ حجاب و نجابتِ دخترانِ پاکِ ایران‌زمین در حالی موفق به کسب عنوان سومی رقابتهای جهانی آلمان شدند که نمایندگان پرآوازه‌ی سرزمین آفتابِ تابان (ژاپن) به سختی و با اختلافِ تنها یک پرچم از سد نام‌آوران کاراته کشورمان عبور کردند و بدین‌ترتیب برگِ زرینی دیگر در کارنامه‌ی ورزشی نمایندگان پرافتخار کاراته‌ی ایران به ثبت رسید.






نتایج نهایی نظرسنجی گروه خبری ستارگان کاراته جهت تعیین قهرمانان برتر سال 93


برترین قهرمانان در بخش آقایان:

1-سجاد گنج‌زاده: 745 امتیاز
2-امیر مهدیزاده: 680 امتیاز
3-سعید حسنی‌پور: 215 امتیاز
4-سعید احمدی: 210 امتیاز
5-بهمن عسگری: 110 امتیاز

برترین قهرمانان در بخش بانوان:

1-حمیده عباسعلی: 980 امتیاز
2-مهسا افسانه: 465 امتیاز
3-فاطمه چالاکی: 190 امتیاز
4-نسرین دوستی: 145 امتیاز
5-کاپیتان پگاه زنگنه: 115 امتیاز
6-الناز تقی‌پور: 100 امتیاز


در این نظرسنجی، آقایان مجید حسن‌نیا، هامون درفشی‌پور، حسین سمندر، ایراهیم حسن‌بیگی، علی فداکار، فرید حقیقی، داود شاهچراغی، مهدی سلطانی، ذبیح‌الله پورشیب، ایمان سنچولی، سامان حیدری، احد شاهین، فرزاد محمد خانلو، آرمین روشنی، رضا خداشناس، جمشید حسینی، میلاد قاسمی و خانم‌ها نجمه قاضی‌زاده، رزیتا علیپور، سحر کرجی، نگین باقری، مهناز آخوندزاده، پروانه قاسمی، سودابه قاسمی و ندا رضایی هر یک بخشی از آراء مأخوذه را به خود اختصاص دادند. ضمن اینکه برخی از رای‌دهندگان، تنها به دو یا سه گزینه رای دادند و از تمامی فرصت‌ها (شش رای) استفاده نکردند.

گفتنی است با هماهنگی‌های به عمل آمده، مقرر شد جوایزی از سوی فدراسیون کاراته و نیز هیئت کاراته استان تهران به قهرمانان برتر بخش آقایان و بانوان (سجاد گنج‌زاده و حمیده عباسعلی) اهدا شود.