در سازمان لیگ کاراته چه می‌گذرد؟!


 
نمایش طنزی به نام لیگ!

در سازمان لیگ کاراته چه می‌گذرد؟!
 
در حالی که نحوه‌ی برگزاری لیگهای کاراته در سال گذشته، نویدبخشِ حرکتِ این رقابتها به سمتِ نظم‌پذیری و قانون‌گرایی بود، امسال اما با مطالعه‌ی چگونگی برگزاری لیگهای پایه (از قرعه‌کشی تا پایان مرحله‌ی نخست) با بی‌نظمی‌ها و قانون‌شکنی‌های متعددی روبرو می‌شویم که هضم برخی از آنها، امری غیرممکن و محال به نظر میرسد!
 

 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ستارگان کاراته؛ تابستان سال جاری و پس از پایان مراسم قرعه‌کشی لیگهای پایه پسران، زمزمه‌هایی مبنی بر ایجاد تغییر در جداول قرعه‌کشی این رقابتها از گوشه و کنار شنیده شد به گونه‌ای که برخی معتقد بودند احتمالاً اراده‌ای در کار است که می‌خواهد با ایجاد تغییر در جداولِ رقابتهای لیگ، شرایط صعود به مرحله‌ی بعدیِ این پیکارها را برای برخی تیمها فراهم و یا دستِ‌کم، مسیر این صعود را هموارتر سازد!
 
با قوت گرفتنِ زمزمه‌های مذکور، محمدعلی زمانی ریاست سازمان لیگ فدراسیون کاراته، مجبور به واکنش شد و در گفتگو با رسانه‌ها، احتمال ایجاد هرگونه تغییر در جداول قرعه‌کشی لیگهای پایه را قویاً تکذیب کرد. او گفت: گروه‌بندی تیمهای حاضر در لیگهای نونهالان، جوانه‌ها و آینده‌سازان مطابق قرعه‌کشیِ انجام‌شده در روز پنجشنبه یکم مردادماه باقی خواهد ماند و تنها در صورتِ انصرافِ برخی باشگاهها، تیمهای جدید جایگزینِ آنها خواهند شد.
 
زمانی تأکید کرد: بنای سازمان لیگ بر حفظِ جداول قرعه‌کشیِ تیمها، دقیقا به همان شکلِ اعلام‌شده در جلسه‌ی روز پنجشنبه است اما اگر برخی باشگاهها به خاطر بروز پاره‌ای مشکلات از حضور در رقابتهای لیگ انصراف دهند، آنگاه سایر تیمها که متقاضی شرکت در لیگهای پایه هستند، جایگزینِ آنها خواهند شد.
 
اظهاراتِ فوق از سوی محمدعلی زمانی، بدان معناست که کلیتِ جداول قرعه‌کشی، قطعا حفظ خواهد شد و فقط ممکن است با انصرافِ تعدادی از تیمها، سایر تیمهای متقاضی، جایگزینِ آنها در جداول قرعه‌کشی لیگهای پایه شوند. اما با آغاز رقابتهای لیگ، مشاهده کردیم که این ادعا هرگز تحقق نیافت و جداول قرعه‌کشی که گویا زلزله‌ی 10 ریشتری را پشتِ‌سر گذاشته بود، به کلی و از بنیان تغییر کرد! در این تغییر، بسیاری از تیمها بین گروههای مختلف جابجا شدند به گونه‌ای که جدولِ حاصل، کوچکترین شباهتی با جدول پیشین که در حضور نمایندگان تیمها شکل گرفته بود، نداشت!
 
اما شگفتی بزرگتر در خصوص لیگهای پایه، آنجا شکل گرفت که اسامی تیمهای صعودکننده به مرحله‌ی بعدی لیگهای کومیته‌ی جوانه‌‌ها اعلام شد چرا که از بین 24 تیمِ شرکت‌کننده در لیگهای جوانه‌ی پسران، 20 تیم با فرمولی بسیار پیچیده و شگفت‌انگیز به مرحله‌ی بعدی صعود کردند! توضیح اینکه از میانِ 32 تیمِ ثبت‌نام شده در لیگ کومیته‌ی جوانه‌ها (بخش پسران)، نهایتاً 24 تیم در قالب هشت گروه پا به میدانِ این رقابتها گذاشتند و مطابق اعلام سازمان لیگ، قرار بود از هر یک از گروهها، تنها 2 تیم به مرحله‌ی بعدی صعود کنند اما در نهایت تمامی تیمها (جز چهار تیم) به مرحله‌ی دوم رقابتهای لیگ راه یافتند تا مرحله‌ی دوم نیز از نظر کمیت، تقریبا برابر با مرحله‌ی نخست برگزار شود!
 
در بیان پیچیدگی فرمول گزینش تیمهای صعودکننده، همین بس که بدانیم برخلاف اظهارات اولیه‌ی مسئولین سازمان لیگ مبنی بر صعودِ تنها دو تیم از هر گروه، نهایتاً از گروههای مختلف، دو، سه و یا حتی چهار تیم به مرحله‌ی بعدی صعود کردند تا از تأثر و تأسفِ مربیان و بازیکنان به خاطر حذف در مرحله‌ی نخست، جلوگیری شود! جالب‌تر اینکه در یکی از گروهها، تیمِ سوم که موفق به اخذ 3 امتیاز شده بود، از صعود به مرحله‌ی بعدی بازماند اما تیمِ چهارمِ همان گروه با صفر امتیاز، به مرحله‌ی بعد صعود کرد تا افتخاری دیگر در دفتر شاهکارهای سازمان لیگ فدراسیون کاراته در لیگهای پایه‌ی سال 94 به ثبت برسد!
 
ناگفته نمانَد که پیچیدگی‌های مربوط به فرمولِ گزینش تیمهای صعودکننده به مرحله‌ی دوم رقابتهای لیگ، محدود به مواردِ مطرح‌شده‌ی فوق نمی‌شود و مثال‌های فراوان دیگری نیز در اثباتِ شگفت‌انگیز بودنِ این فرمول، وجود دارد. مثلا می‌توان به صعودِ تیمی از گروه اول این رقابتها اشاره کرد که در مرحله‌ی نخستِ پیکارهای لیگ، حتی در یک مسابقه هم شرکت نکرده و بدون برگزاریِ هیچ رقابتی، مستقیماً به مرحله‌ی دوم صعود کرده است!
 
مجموعه‌ی آنچه در سطور فوق عنوان شد، لیگهای پایه‌ی پسران را در سال جاری، از یک رقابتِ ورزشی جدا کرده و آنرا به یک لطیفه و یا طنز ورزشی مبدل ساخته است! نمایش طنزی که مانند سایر طنزها، لبخندی تلخ به همراه دارد. به راستی کدامین اسپانسر حاضر است در لیگهای نابسامان و غیرقانونمندِ کاراته سرمایه‌گذاری کند؟!

محمد قدیمی/ ستارگان کاراته